avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... pv contraventie circulatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

pv contraventie circulatie

Buna ziua.Am o speta:acum o luna am fost amendat de politia rutiera pentru viteza(103km/h) si mi s-a retinut si permisul de conducere.Am refuzat sa semnez si nu am luat pv de contraventie.Daca procesul verbal nu mi-a fost comunicat in termenul legal de o luna potrivit OG.2/2001,ce cale de atac am pentru a mi se prescrie procesul verbal si pentru a-mi recupera permisul de conducere?Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsul dvs.
Cel mai recent răspuns: nicusor563 , utilizator 11:10, 8 Octombrie 2012
daca nu v-a fost comunicat atunci pv este nul. atit timp cit aveti plasticul asupra dvs, este suficient sa mergeti la politia rutiera si sa intrebati cum apare statusul dvs in evidenta lor.
trebuie verificat la politie daca v-a fost trimisa comunicarea.
poate factorul postal a lasat-o in cutia postala iar un vecin "binevoitor" a vrut sa va faca un "bine", a luat-o, a citit-o si a uitat sa vi-o dea.
Permisul a ramas la politist.Trebuie sa fac contestatie in instanta pentru a-mi recupera permisul?
Cum pot face rost de o copie a procesului verbal?
dupa cum scrie in og2/2001 d-le cyan pv trebuie comunicat contravenientului,adica acesta trebuie sa semneze de primire,sau este afisat la domiciliu avand semnatura unui martor(vecin).

Alte discuții în legătură

Depasire viteza legala pe drum cu restrictie cu 61km/h retinere permis 90 zile? maarkyM maarkyM Buna ziua,azi am depasit,fara intentie,nici nu stiu cu cat...masina de radar neinscriptionata venea din sens opus ,in afara localitatii dar pe un sector de ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar mobil csat csat Buna ziua, Am fost oprita azi de catre un echipaj de politie cu radar mobil in localitate, avand viteza de 102 km/h (conf.aparat radar) si as dori sa stiu ... (vezi toată discuția)
Contestație suspendare permis. consider că au fost mai multe nereguli la întocmirea pv, ce șanse ar avea o plângere contravențională? c0sminvl c0sminvl Buna ziua,astazi mi-a fost retinut permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile pentru depasirea vitezei in localitate (ma aflam la 100m de intrarea ... (vezi toată discuția)