c0sminvl a scris:
Buna ziua,astazi mi-a fost retinut permisul de conducere pe o perioada de 90 de zile pentru depasirea vitezei in localitate (ma aflam la 100m de intrarea intr-o localitate) , viteza pe care dansul presupune ca am avut-o este de 109 km/h in localitate , in masina a fost un singur agent ,iar autospeciala cu care se deplasa era in miscare , in cazul acesta pot face contestatie ?
Puteti face contestatie. Nimeni nu va poate impiedica. Dar nu va bazati ca veti putea anula PV pe motiv ca politistul era singur in masina sau ca autoutilitara era in miscare...
Iata motive de nulitate absoluta a PV
OG 2/2001 ART. 17 Lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată şi din oficiu.
c0sminvl a scris:
Daca voi face contestatie impotriva masuratorilor exista riscul ca perioada de suspendare sa se modifice in cazul in care nu voi castiga ?
NU se poate modfica in sus perioada de suspendare in urma judecarii contestatiei dvs. decat in sensul anularii masurii complemantare.
c0sminvl a scris:
Pot cere scaderea pedepsei cu sustinerea examenului de redobandire daca in urma cu fix un an permisul de conducere mi-a fost retinut timp de o luna pentru neacordarea prioritatii la trecerea de pietoni ?
NU puteti obtine reducerea perioadei de suspendare la 30 zile.
Art. 221. ROUG 195/2002 - (1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
b) a obţinut permis de conducere cu cel puţin un an înainte de săvârşirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicită reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de măsură;
d)
în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţională complementară nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducătorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă:
a) perioada de suspendare a fost majorată, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testării aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit că a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenţa alcoolului;
d) sancţiunea contravenţională complementară s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune.