Citez din O.G. 121 / 1998:
...Art. 22. - (1) Comandantul sau şeful unităţii care a constatat sau a luat cunoştinţă de producerea unei pagube dispune, în scris, de îndată, efectuarea cercetării administrative.
(2) Cercetarea prevăzută la alin. (1) se face de către comisia de cercetare administrativă din unitatea în care s-a produs paguba sau de la eşaloanele superioare ori de organele de control specializate.
Art. 23. - (1) Termenul pentru efectuarea cercetării administrative şi înregistrarea actului de cercetare este de cel mult 60 de zile de la data când comandantul sau şeful unităţii a constatat sau a luat cunoştinţă de producerea pagubei.
(2) Pentru motive temeinic justificate, la cerere, comandantul sau şeful eşalonului superior poate prelungi acest termen cu cel mult 60 de zile, prin ordin scris.
...
Cum se traduce termenul de îndată din perspectiva juridica? In ce termen este OBLIGATORIE inceperea cercetarii administrative in acest caz?
Ce se intampla daca de la data constatarii pagubei si pana la inceperea efectiva a cercetarii administrative trece un interval mai mare decat termenul de 60 plus 60 de zile prevazut de lege pentru desfasurarea intregii cercetari administrative?
Odata inceputa cercetarea administrativa, legea prevede ca nu se poate cere semnarea unui angajament de plata inainte de finalizarea acesteia. Daca celui cercetat i s-a impus totusi semnarea unui asemenea angajament de plata INAINTE de finalizarea cercetarii administrative, poate acest angajament sa fie declarat nul?
Va rog, daca se poate, contactare prin mesaj privat.
Medicul ginecolog care a supravegheat sarcina sotiei mele (finalizata cu cezariana) nu opereaza in spitalul de stat si nici conditiile din spitalul de stat nu dau garantia securitatii pacientilor (lipsa medicamente, personal si materiale de intretinere corespunzatoare), astfel ca nasterea copilului nostru s-a produs intr-o clinica privata unde am achitat o suma considerabila pe care a trebuit sa o imprumutam.
Din moment ce in Romania cheltuielile de nastere si lauzie sunt suportate de catre Stat prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, ne-am adresat acesteia pentru recuperarea unei parti din costul nasterii, respectiv suma general acceptata ca reprezentand costul unei nasteri in Romania, oricare ar fi aceea.
Raspunsul casei de asigurari de sanatate a fost ca "...serviciile medicale se deconteaza furnizorilor de servicii medicale aflati in relatie contractuala cu C.A.S. conform contractului cadru prvind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate si normelor de aplicare a acestuia precum si in limita bugetului alocat, SI NU ASIGURATILOR. In concluzie, suma platita de dumneavoastra este coplata pentru serviciile medicale efectuate in clinica privata X".
Stie cineva, este acest raspuns conform legilor in vigoare? Sa intelegem ca NU EXISTA NICI O SPERANTA SA PUTEM RECUPERA CEVA DIN SUMA PLATITA?