Medicul ginecolog care a supravegheat sarcina sotiei mele (finalizata cu cezariana) nu opereaza in spitalul de stat si nici conditiile din spitalul de stat nu dau garantia securitatii pacientilor (lipsa medicamente, personal si materiale de intretinere corespunzatoare), astfel ca nasterea copilului nostru s-a produs intr-o clinica privata unde am achitat o suma considerabila pe care a trebuit sa o imprumutam.
Din moment ce in Romania cheltuielile de nastere si lauzie sunt suportate de catre Stat prin Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, ne-am adresat acesteia pentru recuperarea unei parti din costul nasterii, respectiv suma general acceptata ca reprezentand costul unei nasteri in Romania, oricare ar fi aceea.
Raspunsul casei de asigurari de sanatate a fost ca "...serviciile medicale se deconteaza furnizorilor de servicii medicale aflati in relatie contractuala cu C.A.S. conform contractului cadru prvind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate si normelor de aplicare a acestuia precum si in limita bugetului alocat, SI NU ASIGURATILOR. In concluzie, suma platita de dumneavoastra este coplata pentru serviciile medicale efectuate in clinica privata X".
Stie cineva, este acest raspuns conform legilor in vigoare? Sa intelegem ca NU EXISTA NICI O SPERANTA SA PUTEM RECUPERA CEVA DIN SUMA PLATITA?
Multumim frumos pentru orice raspuns avizat!
Ok, am inteles cheltuielile pt nastere se deconteaza clinicii private, dar toate cheltuielile realizate inainte de nastere la aceeasi clinica privata, in baza unui contract ferm..respectiv analize medicale, teste, ecografii, controale ginecologice, etc pot fi decontate de Casa de asigurari de sanatate direct asiguratului ? !