avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Card de sănătate european
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Card de sănătate european

Am fost în concediu în Bulgaria și în ultima zi m am înecat cu o bucata de carne și cei de la recepția hotelului au sunat la salvare. Au venit cei de la salvare m au dus la o clinica privata mi au acordat primul ajutor, am eliminat bucata de carne. Am plătit factura pe care mi au dat-o și mi au dat o hârtie cu care sa vin la casa de sănătate sa mi recuperez banii., (aveam card european de sanatate).
Am întrebat la casa de sănătate și au zis ca dacă am fost la clinica privata nu mi ar da banii, ca tb sa ma fi dus la spital de stat.
Eu consider ca a fost o urgenta, puteam sa mi pierd viața.
Cer o părere, dacă este asa cum mi au zis de la casa de sănătate sau nu
Va mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2018
Gavrila 1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:27, 21 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneti la CJAS o cerere scrisa, cu nr. de inregistrare/ data prin care solicitati decontarea facturii. Anexati copie legalizata dupa factura, Originalul facturii il aratati la depunerea cererii.
In caz de refuz, CJAS trebuie sa mentioneze articolul de lege conform caruia nu se deconteaza facturile emise de clinici private in cazul trimiterii bolnavului de catre un tert (in cazul dvs. receptia hotelului) la urgenta pentru acordare ajutor medical imediat. Nu dvs. ati solicitat asistenta medicala de urgenta la o clinica privata.
Cardul European de Sanatate deconteaza numai serviciile medicale obtinute de la furnizorii care fac parte din sistemul de securitate socială din tara respectiva (in cazul dvs., Bulgaria)
Ultima modificare: Miercuri, 29 August 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca am fost operata (interventie chirurgicala)la ambele picioare de varice de gradul 3 si 4 intr- o clinica privata dar acum 2ani si jumatate imi deconteaza casa de asigurari ceva Nu am fost informata si nu sunt nici in momentul de fata despre aceste decontari. Poate ma lamuriti dv. Va multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un principiu juridic de bază spune că necunoașterea legii nu este o scuză care să poată fi folosită în apărarea unui cetățean (Ignorantia juris non excusat). Se presupune, așadar, că un cetățean ar trebui să fie la curent cu toată legislația existentă. Respectarea legilor, conform art. 1 din Constituție, este obligatorie – situație care impune mai întâi, în mod logic, publicarea actelor normative.
[ link extern ]


Clinica privata daca nu are contract cu Casa de Asigurari, atunci va fi foarte greu de recuperat banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum si in ce conditii se recupereaza banii de la cnas dupa o interventie chirurgicala? dan66daniel dan66daniel Am ales sa fiu operat la o clinica particulara(care nu are relatii cu casa) de ruptura complexa de menisc exterior ,pentru ca pe plan local m-au trimis ... (vezi toată discuția)
Cjas deconteaza partial nasterile la privat? droni droni Buna ziua in luna iulie urmeaza sa nasc la o clinica privata, iar cjas nu deconteaza partial acesta cheltuiala? Astept raspuns va multumesc (vezi toată discuția)
Pot recupera banii de la cnas? gabrieldobre gabrieldobre lucrez cu contract de munca ca sofer in cehia acum 3 saptamini am avut o problema la genunchi am fost trimis in tara sa o rezolv dar cardul de sanatate emis in ... (vezi toată discuția)