avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Activitate amirce

Activitate amirce

Răspuns la discuția legea 230/2007 actualizata
elga50 a scris:

In lege spune ca aveti dreptul de acces la documentele asociatiei, nu ca este o obligatie a comitetului sa va dea aceste documente.
Daca vreti sa faceti aceasta expertiza, o comandati, o platiti si pe baza acestor rezultate, daca considerati ca e oportun, puteti actiona asociatia in judecata.
Asta inseamna ca la asociatie se va prezenta expertul contabil cu documentul de acreditare, adica o forma legala prin care el poate avea acces la documentele asociatiei.
Nu ca ar fi secrete... aveti acces si la modul de calcul al consumului de apa, dar numai sa le consultati la sediul asociatiei.

Reformulez intrebarea: Pot castiga in instanta dreptul de acces la copiile listelor lunare de intretinere? Nu mai vreau expertiza contabila si consumul de apa - vreau numai copiile listelor lunare de intretinere(ultimele 20).
Va multumesc
Răspuns la discuția legea 230/2007 actualizata
Va multumesc.Ati inteles foarte bine intrebarea (problema!) mea.
Am solicitat in scris Asociatiei de Proprietari copii ale listelor de intretinere(pe doi ani in urma) in baza Legii 230/2007 -Capitolul III -Articol10:"Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea Asociatiei si au acces la cerere la orice document al acesteia."Am fost refuzat categoric de catre Presedintele Asociatiei. Eu am nevoie de aceste liste pentru a efectua o expertiza contabila cu privire la modul in care m-i s-a calculat consumul de apa. Intentionez sa dau in judecata Asociatia.Am sanse sa castig avand in vedere ca (probabil) Presedintele va aduce hartii din care va reiesi ca membrii Asociatiei nu vor ca eu sa primesc documentele sus mentionate?
Va multumesc anticipat