avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legea 230/2007 actualizata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legea 230/2007 actualizata

Am solicitat in scris Asociatiei de Proprietari copii ale listelor de intretinere(pe doi ani in urma) in baza Legii 230/2007 -Capitolul III -Articol10:"Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea Asociatiei si au acces la cerere la orice document al acesteia."Am fost refuzat categoric de catre Presedintele Asociatiei. Eu am nevoie de aceste liste pentru a efectua o expertiza contabila cu privire la modul in care m-i s-a calculat consumul de apa. Intentionez sa dau in judecata Asociatia.Am sanse sa castig avand in vedere ca (probabil) Presedintele va aduce hartii din care va reiesi ca membrii Asociatiei nu vor ca eu sa primesc documentele sus mentionate?
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2012
amirce, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:39, 13 Octombrie 2012
In lege spune ca aveti dreptul de acces la documentele asociatiei, nu ca este o obligatie a comitetului sa va dea aceste documente.
Daca vreti sa faceti aceasta expertiza, o comandati, o platiti si pe baza acestor rezultate, daca considerati ca e oportun, puteti actiona asociatia in judecata.
Asta inseamna ca la asociatie se va prezenta expertul contabil cu documentul de acreditare, adica o forma legala prin care el poate avea acces la documentele asociatiei.
Nu ca ar fi secrete... aveti acces si la modul de calcul al consumului de apa, dar numai sa le consultati la sediul asociatiei.
amirce a scris:
Intentionez sa dau in judecata Asociatia.Am sanse sa castig avand in vedere ca (probabil) Presedintele va aduce hartii din care va reiesi ca membrii Asociatiei nu vor ca eu sa primesc documentele sus mentionate?

Care ar fi motivul pentru care actionati asociatia in judecata? Ce sa castigati?
Daca vreti sa cereti in instanta obligarea presedintelui la a va pune la dispozitie documentele asociatie, cu siguranta o sa castigati, adica instanta o sa-l oblige pe presedinte sa va puna la dispozitie documentele pe care le solicitati, indiferent ca unii membri ai asociatiei vor iar altii nu vor acest lucru.
In categoria documentelor asociatiei pe care proprietarul are dreptul sa le cunoasca se inscriu documente precum ,cerere de adeziune,copie act dovada proprietate, registrul de p.v.,contract mandat,contract angajare avocat sau unele dinte acestea sant considerate confidentiale ? Cererea adresata pres. asociatiei se trimite prin posta sau poate fi remisa personal presedintelui eventual in prezenta unor martori,se precizeaza data si locul consultarii actelor ?
Sunt confidentiale documentele care se refera la o proprietate privata cum ar fi faptul ca dv. vreti sa vedeti actul de proprietate al vecinului (asta e confidential).
In rest, contractul de mandat sau contractul cu un avocat sunt neconfidentiale deoarece presupun plati pentru aceste contracte facute de orice proprietar.

Adresati cererea presedintelui si numai daca nu vrea s-o primeasca o trimiteti prin posta.
Va multumesc.Ati inteles foarte bine intrebarea (problema!) mea.

Alte discuții în legătură

Solicitare acte asociatie de proprietari BiancaTudose BiancaTudose Buna ziua!. Ma confrunt cu o problema legat de Asociatia de proprietari care se ocupa de blocul in care locuiesc. Am solicitat eliberarea unor inscrisuri ale ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere lawyer2016 lawyer2016 Va solicit pararea intr-o speta legata de asociatiile de proproietari Daca intretinerea nu este afisata detaliat conform ART. 48^1 legea 230/2007 ... (vezi toată discuția)
Cartea tehnica a blocului InaAndreea InaAndreea As dori sa stiu cine detine cartea tehnica a blocului si daca eu ca locatar am dreptul sa cer sa mi se arate. (vezi toată discuția)