avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legea 230/2007 actualizata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legea 230/2007 actualizata

Am solicitat in scris Asociatiei de Proprietari copii ale listelor de intretinere(pe doi ani in urma) in baza Legii 230/2007 -Capitolul III -Articol10:"Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea Asociatiei si au acces la cerere la orice document al acesteia."Am fost refuzat categoric de catre Presedintele Asociatiei. Eu am nevoie de aceste liste pentru a efectua o expertiza contabila cu privire la modul in care m-i s-a calculat consumul de apa. Intentionez sa dau in judecata Asociatia.Am sanse sa castig avand in vedere ca (probabil) Presedintele va aduce hartii din care va reiesi ca membrii Asociatiei nu vor ca eu sa primesc documentele sus mentionate?
Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 3 Octombrie 2012
amirce, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:39, 13 Octombrie 2012
Bun, imi cer scuze, deci oricine doreste poate cere copii xerox ale actelor care permit acest lucru si in functie de volumul acestora, dotarea asociatiei, de disponibilitatea si vointa conducerii pot fi gratuite sau contracost. Corect?

Am totusi o nelamurire, cum adica?

Apropo de cartile tehnice, acelea se pot procura la un pret mult mai mic din librarii in loc sa fie xerocopiate

Puteti sa procurati cartile mele tehnice de la librarie? Sau ale @elga50?
Cred ca va inselati.
"elga50" a spus ca s-ar putea transa chestiunea, daca as spune ce documente as dori sa fie xeroxate Este vorba despre o cerere de a-mi elibera xerocopii contra cost a facturilor si chitantelor cu care administratia sustine ca a efectuat platile pentru confectionarea si montarea gardului imprejmuitor al blocului, bani care ne-au fost retinuti fara a se afisa la avizier pentru a vedea cit de transparent functioneaza asociatia. Binenteles ca am primit raspunsuri genul : Da, gardul a costat atit si a fost efectuat in vara anului ... alt raspuns imi punea la dispozitie seriile si numerele de chitante si facturi. Paralel am cerut si primariei de sector un raspuns cu privire la acelasi gard pe care sustin (primaria) ca a fost efectuat GRATUIT de catre ei. Am ceru ajutorul politiei in fata carora au declarat ca imi vor pune la dispozitie xerocopiile solicitate... binenteles ca au refuzat sa-mi dea acele xerocopii. Am facut o petitie catre SIF si abia atunci lucrurile au inceput sa se miste normal (sper). Dupa 6 luni de alergat, 4 solicitari catre conducerea sectiei de politie, am primit in sfirsit si multrivnitele copii xerox. Nu doresc sa va spun prin ce am trecut in acest timp, fiind denigrat de administratie, mi-a fost anulat dreptul de a mai primi raspuns la eventuale cereri formulate catre administratie si asta cu ajutorul comitetului executiv care este de forma, doar semneaza ceea ce le da presedintele, ei se considera "subordonatii presedintelui",o debandada Ma veti intreba poate de ce nu ai schimbam...Am incercat la ultima sedinta a AG, dar nu m-au luat in seama, cu toate ca aveam un numar net superior de imputerniciri si adeziuni ( pentru inscrierea in asociatia de proprietari). Efectiv nu m-au bagat in seama, cind luam cuvintul,, eram "bruiat" de presedinte. Am sesizat in sedinta AG, o "hotie" in valoare de 1200 lei, a administratiei, dar nimeni nu a luat in seama acest lucru. Deci, cum ar trebui sa procedam ca sa scapam de ei ? Este normal sa fii plimbat atita timp pentru a obtine un lucru absolut legal?
Se pot distinge asadar dintre documentele asociatiei de proprietari unele la care proprietarii nu au dreptul la acces (desi legea prevede accesul la orice document) , asa cum afirma si exmplifica moderatorul cu "c.v.c.vecinului" dar pe de alta parte la inscrierea in asociatie este obligatia proprietarului sa depuna o o copie a c.v.c., la care fireste, membrii conducerii asociatiei au acces." Probleme cu dreptul "
chipurici a scris:
Apropo de cartile tehnice, acelea se pot procura la un pret mult mai mic din librarii in loc sa fie xerocopiate

Am reluat cuvintele dumneavoastra in limba romana asa cu le-ati scris.
Discutam aici de asociatii de proprietari si-acestea au in ele blocuri de locuinte care au fost proiectate, construite..., iar toate aceste operatiuni sunt scrise in dosare ce cuprind scheme, schite, explicatii, procese verbale s.a.m.d., formand cartea tehnica a blocului.
Poate confundati cartea tehnica a blocului cu vreo carte sau manual de desen tehnic ce se poate procura de la librarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare acte asociatie de proprietari BiancaTudose BiancaTudose Buna ziua!. Ma confrunt cu o problema legat de Asociatia de proprietari care se ocupa de blocul in care locuiesc. Am solicitat eliberarea unor inscrisuri ale ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere lawyer2016 lawyer2016 Va solicit pararea intr-o speta legata de asociatiile de proproietari Daca intretinerea nu este afisata detaliat conform ART. 48^1 legea 230/2007 ... (vezi toată discuția)
Cartea tehnica a blocului InaAndreea InaAndreea As dori sa stiu cine detine cartea tehnica a blocului si daca eu ca locatar am dreptul sa cer sa mi se arate. (vezi toată discuția)