avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Solicitare acte Asociatie de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Solicitare acte Asociatie de Proprietari

Buna ziua!. Ma confrunt cu o problema legat de Asociatia de proprietari care se ocupa de blocul in care locuiesc. Am solicitat eliberarea unor inscrisuri ale Asociatiei, respectiv, Hotarari ale AGP, Statut..... Mi s-a raspuns de o doamna consilier , care nu stiu ce contract are cu asociatia, ca nu am un interes legitim sa solicit astfel de acte, ca oricum daca mi le elibereaza nu le semneaza si nu le stampileaza, ca unele acte contin date confidentiale...Ce pot sa fac? am facut diverse cereri si mi se tot dau raspunsuri "lamuritoare" (de parca as fi cerut vreo lamurire) in loc sa mi se permita accesul la aceste acte..pt a le xeroxa..Ce ma sfatuiti sa fac mai departe? Eu am solicitat efectuarea de copii xerox in baza art. 10 din Lg 230/2007... dar cica nu justific un interes legitim..#-o
Ultima modificare: Luni, 1 Aprilie 2013
BiancaTudose, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alenirolfq16 , utilizator 14:20, 9 Aprilie 2024
Depuneti o cerere la Asociatie, prin care, in temeiul legii de care ati facut vorbire, sa solicitati actele de care aveti nevoie. In caz de refuz, aveti asigurat concursul instantelor civile si penale contra reprezentantiilor Asociatiei.
Cand cereti documente de la asociatie, ca de altfel la orice institutie si autoritate, trebuie sa justificati de ce le cereti si unde va trebuie, cu atat mai mult cu cat vreti sa le si xeroxati.

Articolul 10 face referire la acces la documente, deci vi se pun la dispozitie pentru consultare.
Art. 10 din L 20/2007 arata clar ca proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele legate de activitatea asociatiei,legea permitandu-le accesul la aceste documente, in baza unei cereri,fara ca proprietarul solicitant sa fie tinut a justifica vreun un interes legitim in acest sens.Prin acest raspuns care vi s-a dat , nu s-a facut altceva decat s-a adaugat la lege.ceea ce este nepermis.
Din pacat, legea stabileste dreptul proprietarului de a solicita documentele care au legatura cu ascocitia si activiatea acesteia, dar nu stabileste si o sanctiune pentru situatia in care aceste documente nu v-ar fi puse la dispozitie.
Se poate formula o actiune intemeiata pe obligatia de a face,
Multumesc frumos pt informatii.
Articolul 10 din L nr 230/2007 precizeaza strict dreptul proprietarului de a avea acces,la cerere la documentele asociatiei de proprietari
Conditionat de interesul dvs aveti dreptul sa solicitati presedintelui de asociatie=
reprezentantul legal al asociatiei de proprietari clarificarea aspectelor care va suscita interesul
Daca la nivelul asociatiiei de proprietari intampinati refuz/dezinteres,puteti sesiza oficial serviciul de specialitate din primarie sau daca detineti elemente indubitabile care demonstreaza incalcarea normelor in domeniu,dupa caz - puteti promova plangere catre autoritatile in drept sa cerceteze si sa se pronunte

Alte discuții în legătură

Art 10 legea 230/2007 ContSters51454 ContSters51454 Buna ziua, am o intrebare privind o chestiune legata de legea 230/2007 si art 10 : un proprietar care a fost ales vicepresedinte si a semnat toate PV ale ... (vezi toată discuția)
Am dreptul sa solicit copii xerox dupa deciziile ad.generale si ale com.executiv? ContSters309565 ContSters309565 Buna ziua, sunt proprietar de apartament , intr-o Asociatie de proprietari. Am solicitat scris presedintelui de bloc (Asociatie de Proprietari ) sa-mi dea ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a obține copii xerox dupa actele asociației de proprietari CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Dreptul.de ă obtine xerox este asimilat cu dreptul de a beneficia de dreptul la apărare ca si componenta juridică, orice proprietar având acest drept. O ... (vezi toată discuția)