avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Activitate NICOLAE LAMBRU

Activitate NICOLAE LAMBRU

Răspuns la discuția consultanta
1. presteaza firma autorizata anevar
2. contract prestari servicii
3.contract colaborare care exista deja
4. firma are si obiect de activitate evaluari dar nu are experti autorizati in acest domeniu
5. firma are si obiect de activitate de intermediere si comisionare
Discuție consultanta
Buna ziua
O societate comerciala cu un profil de consultanta, a primit o oferta de a asigura o evaluare a unor imobilizari corporale de la o alta societate. Deoarece firma de consultanta nu are un expert ANEVAR pentru a realiza aceasta evaluare, a incheiat un contract de colaborare cu o firma autorizata ANEVAR.
Intrebare
Exista vreun impediment legal in derularea acestui contract?
Va multumesc!
Buna ziua
as dori sa ma ajutati cu urmatoarea speta
O fundatie creata pentru sprijinul unui spital, poate printre alte activitati sa achizitioneze aparatura medicala pe care ulterior sa o inchirieze spitalului pentru a o folosi in tratamentul pacientilor (computer tomograf, RMN, ecograf, etc.) si in ce conditii poate fi realizata aceasta activitate pentru a nu incalca legea.
Va multumesc pentru sprijin.
Buna ziua,
as dori sa aflu care sunt conditiile pentru a adauga noi paragrafe la scopul infiintarii unui ONG si corespondent, obiectivele de indeplinit.
Buna ziua,
Am un ONG infiintat in anul 2012 si as dori sa aflu daca ma pot autoriza pentru a desfasura in cadrul acestuia activitati de formare profesionala in meseriile de agent de securitate si detectiv particular?
Buna ziua,
As dori sa aflu mai multe detalii despre urmatoarea speta
Detin o asociatie sportiva non profit si am cautat si gasit sponsori care sa ma ajute sa sustin sportivii pentru competitii (campionate mondiale si europene). Acestia mi-au promis ca ma ajuta, dar pentru banii pe care vor sa ii ofere solicita facturi cu TVA. Eu ca ONG nu am astfel de facturi, nefiind platitor de TVA.
Cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie?
Multumesc anticipat pentru solutii.
Buna ziua, am si eu o rugaminte,
O persoana, student in an terminal la Facultatea de Drept, poate fi angajata la o firma privata, la departamentul juridic pe un post similar celui de consilier juridic debutant pentru perioada vacantei de vara?
Va multumesc anticipat.
Buna ziua, va rog daca ma puteti ajuta cu un model de scrisoare pentru urmatoarea speta:
In urma unor contracte comerciale, partenerii de afaceri au ramas restanti de aproximativ un an cu sume de bani cuprinse intre 45.000-100.000 ron. In urma discutiilor telefonice purtate cu acestia, au promis ca vor actiona pentru redresarea situatiei, dar pana in acest moment, nu s-a trimis nicio suma restanta. As dori sa procedez legal, sens in care doresc sa trimit o scrisoare cu confirmare de primire, iar ulterior, functie de situatie sa intocmesc un proces verbal de conciliere directa.
Multumesc anticipat
Discuție firma detectivi
Buna ziua,
O firma de detectivi privati poate presta si servicii de formare profesioanla - cursuri de detectivi in cadrul aceluiasi cod CAEN, sau este necesara infiintarea unei alte firme cu cod CAEN specific ?
Răspuns la discuția RCS-RDS
Buna ziua, pe cat pare de incurcata problema, este simplu de rezolvat, cu contractul semnat faceti reclamatie la OPC. In paralel, faceti o sesizare la firma, in scris si solicitati nr, de inregistrare. In sesizare mentionati faptul ca urmare a situatiei create, va simtiti obligata sa actionati la instanta pentru reparatii morale.