Buna ziua ! Am avut si eu un eveniment nefericit . Iesind din apartament , am avut o altercatie cu un "domn" care era electrician pe scara blocului, si mirosea a bautura , l-am intrebat politicos , cine este si de ce lucreaza sub influenta alcoolului , mi-a raspuns intr-un mod foarte agresiv, vrand sa-i aplic o corectie, am spus sa apelez la un mod mai educat, si sa apelez 112 , am asteptat ce am asteptat , am lasat vorba acasa, si am plecat . Politia a ajuns, normal individul a plecat , s-au dus la apartament la mine, le-au fost relatate cele spuse de catre mine la telefon , si domnii politisti , i-au spus mamei mele ca imi vor aplica o amenda de 1000 de ron pentru ca nu am fost prezent . Mama m-a sunat mi-a spus de amenda, am mai sunat odata la 112 si i-am mai chemat pe cei doi politisti, intalnindu-ma cu ei, le-am explicat , ca nu am stiut ca trebuie sa fiu de fata , nu am fost informat, i-am rugat sa ma ierte, si sa rezolve problema pentru care au fost chemati . Ei nu au vrut sa fie cooperativi , si mi-au spus ca imi vor da o amenda de 500 Ron, si unul dintre ei , mi-a dat sfatul urmator, sa contest amenda, sa trec in contestatie si martorii , si dupa amenda imi va fi anulata de catre judecatorie .
Intrebarea mea e urmatoare, daca fac contestatie si le explic ca sunt la prima abatere, ca meritam un avertisment, si ca apelul nu era fals, chiar a fost un electriican recalcitrant si sub influenta alcoolui, dar totusi pierd, mai pot plati jumatate din amenda?