avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... amenda contraventionala pentru apelarea 112 ?!!!
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

amenda contraventionala pentru apelarea 112 ?!!!

pot anula un proces verbal intocmit de un agent de politie , ptr ca el a considerat apelul catre 112 nejustificat si ma amendat cu 750 ron ??? cu stima
Cel mai recent răspuns: Bogdan-Theodore , utilizator 11:38, 11 Octombrie 2012
puteti face o plangere impotriva procesului-verbal de contraventie, insa depinde de circumstantele faptei.
Buna ziua ! Am avut si eu un eveniment nefericit . Iesind din apartament , am avut o altercatie cu un "domn" care era electrician pe scara blocului, si mirosea a bautura , l-am intrebat politicos , cine este si de ce lucreaza sub influenta alcoolului , mi-a raspuns intr-un mod foarte agresiv, vrand sa-i aplic o corectie, am spus sa apelez la un mod mai educat, si sa apelez 112 , am asteptat ce am asteptat , am lasat vorba acasa, si am plecat . Politia a ajuns, normal individul a plecat , s-au dus la apartament la mine, le-au fost relatate cele spuse de catre mine la telefon , si domnii politisti , i-au spus mamei mele ca imi vor aplica o amenda de 1000 de ron pentru ca nu am fost prezent . Mama m-a sunat mi-a spus de amenda, am mai sunat odata la 112 si i-am mai chemat pe cei doi politisti, intalnindu-ma cu ei, le-am explicat , ca nu am stiut ca trebuie sa fiu de fata , nu am fost informat, i-am rugat sa ma ierte, si sa rezolve problema pentru care au fost chemati . Ei nu au vrut sa fie cooperativi , si mi-au spus ca imi vor da o amenda de 500 Ron, si unul dintre ei , mi-a dat sfatul urmator, sa contest amenda, sa trec in contestatie si martorii , si dupa amenda imi va fi anulata de catre judecatorie .
Intrebarea mea e urmatoare, daca fac contestatie si le explic ca sunt la prima abatere, ca meritam un avertisment, si ca apelul nu era fals, chiar a fost un electriican recalcitrant si sub influenta alcoolui, dar totusi pierd, mai pot plati jumatate din amenda?
Nici un raspuns ? ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendă pricopecosmin1 pricopecosmin1 Zilele acestea am fost înștiințat că am primit o amendă de 1000 de RON, pentru că am sunat la 112 și am cerut un alt echipaj de poliție, în prisma ... (vezi toată discuția)
Apel 112 - altercatie violenta iminenta - parcare loc dezapezit - amenda pentru apel 112 nejustificat valentinnn valentinnn Buna seara, Va scriu ca sa cer un sfat si in acelasi timp sa vedeti ce se intampla in minunatul Bucuresti, in apropierea acestuia si cu sistemul din tara ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ieri am avut un accident cu un domn care avea alcoolemia ... CiobanuCristian2303 CiobanuCristian2303 Buna ziua, ieri am avut un accident cu un domn care avea alcolemia de 0.93 la suta. Accidentul s.a intamplat astfel: eram pe o strada cu dublu sens (o banda pe ... (vezi toată discuția)