avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amendă
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amendă

Zilele acestea am fost înștiințat că am primit o amendă de 1000 de RON, pentru că am sunat la 112 și am cerut un alt echipaj de poliție, în prisma faptului că polițistul constator al unui accident rutier este sub influența alcoolului (halenă,de alcool, lipsa echilibrului). Am primit și o invitație la secția de poliție cu privire la acest apel, dar nu am putut ajunge, pentru ca sunt student și în momentul în care am sunat la 112 eram în weekend la munte, deci în alt județ și nici n-am putut vorbi cu cel responsabil.
Este ilegal să ai o banuială și să suni la poliție să soluționeze nemulțumirea ta? Pot contesta această amendă (în termen de câte zile și unde)?
P.S. Nu am făcut nici-o plângere și nici nu am declarat nimic în sensul ”polițistul era sub influența alcoolului” în scris. Au doar un apel telefonic și un număr Pre-pay.

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala pentru apelarea 112 ?!!! stegaruionut stegaruionut pot anula un proces verbal intocmit de un agent de politie , ptr ca el a considerat apelul catre 112 nejustificat si ma amendat cu 750 ron ??? cu stima (vezi toată discuția)
Amenda de 200 ron pt apelare la 112 stan sergiu stan sergiu \"afladu-se in stare de ebrietate a alertat organele de mentinere a ordinii publice prin apelarea serviciului Apel de urgenta ,,112\" fara motiv intemeiat\" ... (vezi toată discuția)
Abuz al politiei - circulatie deviata ContSters61389 ContSters61389 Am o casa de vacanta in Busteni. Azi, in jurul orelor 13, ma deplasam cu masina de la Bran spre Busteni, iar la intrarea de la Rasnov spre Paraul Rece/Predeal, ... (vezi toată discuția)