avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Apelarea abuziva a serviciului 112
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Apelarea abuziva a serviciului 112

Stimati domni,

am apelat la un politist aflat in pauză de masă la ora 16.30 deoarece locuia vis-a-vis de locul unde lucram. Acesta mi-a spus să rezolv amiabil problema spunându-mi totodată că nu e în serviciu. Pentru că aveam ca vecin pe primar am apelat la dânsul și mi-a spus că în situația de față pot apela la 112. Așa am și făcut, după ce am venit de la domnul polițist ce mânca la acel moment. Cei de la 112 m-au redirecționat tocmai la polițistul cu care vorbisem inițial. Peste 15 minute, când a terminat de mâncat, a venit și mi-a spus că mâine dimineață vine cu procesul verbal să-mi dea amendă de 500 ron pentru apelarea abuzivă a serviciului 112. Ce fac, plătesc ? Îl contest în instanță ? Faza e că nu pot demonstra că a fost o farsă pentru că toți trei s-au înțeles înainte de a comite fapta. Dețin o autorizație de demolare, iar vecinul s-a pus să-mi demoleze un zid de partea lui cu bormașina pe motiv că nu mai poate aștepta până mâine. A mers la primar, l-a întrebat ce să facă, a mers la polițist, l-a chemat și eu am mușcat ca prostul. Acum, cu zidul meu dărâmat mai plătesc și o amendă de 500 ron. Ciudat.
Vă mulțumesc mult pentru ajutor. Chiar nu știam unde să apelez.
Toate cele bune,
Mihai
Cel mai recent răspuns: m1ha1g , utilizator 19:29, 15 Noiembrie 2010
desigur ca trebuie sa contestati procesul verbal.
In termen de 15 zile de la comunicare,contestati PV la judecatoria responsabila,
locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Mâine dimineață mi-a zis să mă duc la postul de poliție pentru a lua procesul și a-l semna. Ce să fac ? Ce îmi recomandați ? Să îl semnez ?
Nu știu ce abuz poate fi din moment ce doar o dată am apelat la 112, nr recomandat de primar. Aici e versiunea trimisă Inspectoratului de Poliție:

Stimați domni,

am apelat la un politist (e vorba despre seful de post, agentul sef) aflat in pauză de masă la ora 16.30, astazi 15.11.2010 deoarece locuia vis-a-vis de locul unde lucram. Acesta mi-a spus să rezolv amiabil problema spunându-mi totodată că nu e în serviciu. Pentru că aveam ca vecin pe primar am apelat la dânsul și mi-a spus că în situația de față pot apela la 112. De fapt era și fostul politist al comunei Glimboca, iesit acum la pensie, care locuieste in acelasi bloc și m-au sfătuit să sun la 112. Așa am și făcut, după ce am venit de la domnul polițist ce mânca la acel moment. Cei de la 112 m-au redirecționat tocmai la polițistul cu care vorbisem inițial. Peste 15 minute, când a terminat de mâncat, a venit și mi-a spus că mâine dimineață vine cu procesul verbal să-mi dea amendă de 500 ron pentru apelarea abuzivă a serviciului 112. Ce sa fac, să îl plătesc ? Îl contest în instanță ? Nu e abuzul politistului ? Faza e că nu pot demonstra că a fost o farsă pentru că toți trei s-au înțeles înainte de a comite fapta. Pentru ca cel care a spart cu bormasina zidul meu si ne-a amenintat de fapt a mers la primar apoi la politistul cu pricina si i-a intrebat daca sunt de acord sa continue actiunea. Dețin o autorizație de demolare a unei case vechi, iar vecinul s-a pus să-mi demoleze un zid de partea lui cu bormașina pe motiv că nu mai poate aștepta până mâine. A mers la primar, l-a întrebat ce să facă, a mers la polițist, l-a chemat și eu am mușcat ca prostul. Acum, cu zidul meu dărâmat mai plătesc și o amendă de 500 ron. Ce ma sfatuiti sa fac ? Precizez că agentul șef a susținut că nu e vorba despre o urgență, vecinul putând să îmi dărâme toată casa cu bormașina cu toate că spiritele s-au cam încins.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala pentru apelarea 112 ?!!! stegaruionut stegaruionut pot anula un proces verbal intocmit de un agent de politie , ptr ca el a considerat apelul catre 112 nejustificat si ma amendat cu 750 ron ??? cu stima (vezi toată discuția)
Cod penal distrugere actionare in judecata m1ha1.blogs m1ha1.blogs Am depus o plangere la politie pentru distrugerea proprietatii personale in care am precizat ca ii actionez in judecata pe faptuitori. Am chemat politia la ... (vezi toată discuția)
Distanta de amplasare a constructiei fata de gard sorinr sorinr Poate cineva sa ma lamureasca daca distanta de la casa pana la gardul dintre mine si un vecin este conform legii? Mentionez ca am un balcon la etajul 1, ... (vezi toată discuția)