avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cod penal distrugere actionare in judecata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cod penal distrugere actionare in judecata

Am depus o plangere la politie pentru distrugerea proprietatii personale in care am precizat ca ii actionez in judecata pe faptuitori. Am chemat politia la fata locului si a constatat fapta si singura solutie era plangerea. Mi s-a spus ca ii va chema pe faptuitori si pe mine sa ne intrebe ce si cum.

Va trebui sa platesc avocat pentru asta ? detin dovezi video si agentul constatator poate fi martor, trebuie să-l rog sa-mi fie martor ? voi primi citatie acasa ? in cat timp ? va trebui sa platesc alte cheltuieli cu judecata ? mi s-a spus ca vor primi amenda maxim 500ron. Pot sa retrag plangerea daca imi veti spune ca nu renteaza sa-mi bat capul si banii degeaba pentru o amarata de amenda de 500ron ?

Va multumesc mult.
Detaliati cele petrecute pentru a avea toate datele despre problema dvs.
Vreti sa spuneti distrugere de bunuri sau violare de domiciliu?
Infractiunea la care va referiti nu exista.
Am vândut terenul pe care era o casă unde eram proprietar 20-30 de ani. Și în urma tranzacției am făcut o convenție cu proprietarul prin care mă angajam ca în decurs de 3 luni să iau materialele toate, casa.
Vecinului i-a venit ideea să demoleze el stâlpul de lângă casa lui și s-a pus cu bormașina să-mi strice mie zidul. I-am spus că așa ceva nu se face și că eu decid dacă îl las să strice sau nu zidul. Am chemat poliția. Și ne-am uitat la el cum strică zidul că incompetentul ăla cică nu avea alte atribuțiuni. După vreo 3 zile mi-a zis că pot face o plângere împotriva respectivului prin care să specific toate datele. Am mers la secție, am depus plângerea și am scris la dictare după el că îl acționez în judecată pe vecin. Mi-a zis că voi fi chemat și cam atât. Voiam mai multe informații ...

Bine, povestea e mai lungă pentru că vecinul a sărit la mine, m-a înjurat, amenințat însă nu am mai depus altă plângere pt că habar n-am cum merge treaba, e prima dată când chem poliția. În schimb și polițistul a greșit pentru că prima dată când l-am chemat a zis că-mi dă mie amendă pe motiv că am apelat la 112 abuziv. După ce i-am făcut reclamație la poliția română și inspectoratul de poliție și-a schimbat atitudinea. Inițial ținea cu vecinul apoi mi-a dat mie dreptate. L-am întrebat de amendă, a schimbat subiectul. După 2 săpt mă cheamă să vb cu șeful lui un inspector, i-am spus ce s-a întâmplat și a plecat.
trebuia să merg la secție pentru un răspuns ?
știu că se referea la codul penal infracțiunea de distrugere a zidului
pot să-mi retrag plângerea pentru a nu mai face atâta tamtam ?
cât ar fi amenda pe care o poate aplica respectivului ?
ce aș mai putea face ? aș vrea să-i învăț minte pe vecinii ăia să nu își mai ia lumea în cap.
Mergeti la politia unde ati adresat plangerea penala,nanuiesc ca pentru distrugere de bunuri si solicitati printr-un memoriu sa vi se comunice stadiu cercetarilor.
Precizati-va in scris plangerea penala,in sensul inacdararii juridice pentru fapta de distrugere de bunuri,art.217 c.pen.
Daca nu aveti cunostintele juridice necesare,apelati la ajutorul calificat al unui avocat.
eu nu înțeleg ce mai e de constatat.
a venit polițistul și a văzut că așa e, le-am atașat copie după convenția respectivă, la ce mai e nevoie de o nouă investigație ? și la ce am nevoie de un avocat ?

s-a suit unul cu bormașina și mi-a spart zidul. am chemat poliția.
cât mai trebuie să aștept în țărișoara asta să îi dea amenda respectivului ?
e incredibil. nici nu mă mir că scapă șoferii fugiți de la locul accidentului care au călcat copii pe trecerea de pietoni.

știți cumva dacă pot retrage plângerea respectivă ? aveam o altă vizune în mintea mea a justiției și nu vreau să fiu părtaș la mocirla asta numită dreptatea română.
Ultima modificare: Luni, 6 Decembrie 2010
m1ha1.blogs, utilizator

Alte discuții în legătură

Apelarea abuziva a serviciului 112 m1ha1g m1ha1g Stimati domni, am apelat la un politist aflat in pauză de masă la ora 16.30 deoarece locuia vis-a-vis de locul unde lucram. Acesta mi-a spus să rezolv ... (vezi toată discuția)
Art.217 cp-ascultare claudiuctaro38 claudiuctaro38 buna ziua, numele meu este ionel. acum o luna am achizitionat un dulap suspendat care a fost montat de firma producatoare, in momentul montarii, unul dintre ... (vezi toată discuția)
Hartuire , amenintare , distrugere. Georgian_p Georgian_p Buna ziua , Am si eu o problema si v-as ruga sa imi dati un sfat in acest sens. De cateva zile niste drogatii din cartier au impresia ca eu i-am ... (vezi toată discuția)