Intr-adevar, acesti indivizi carora le spuneti dvs. drogati este posibil sa aiba si altfel de probleme fiindca acest tip de comportament asa ceva denota.Iar solutia ramane tot plangerea pentru ceea ce ati mentionat chiar dvs. inainte, cu exceptia hartuirii, care nu constituie infractiune( probabil ati citit prin noul Cod penal, fiindca ati indicat gresit si articolul care reglementeaza infractiunea de amenintare).
Deci plangere in care povestiti ce si cum si indicati mijloacele de proba.S-ar putea ca ulterior inceperii urmaririi penale sa se dispuna si o expertiza psihiatrica iar ei , sau unii dintre ei sa fie oblgati la tratament medical, ca masura de siguranta , in vederea inlaturarii starii de pericol pe care acestiao prezinta.
Codul penal in care v-ati uitat nu este cel in vigoare. Infractiunea de hartuire nu exista. In speta prezentata nu putem vorbi despre o distrugere din culpa deoarece in situatia dumneavoastra distrugerea se face in mod intentionat de acele persoane, deci incadrarea faptei se face in cea de distrugere de la art 217 C.pen.
Faceti plangere pentru infractiunea de amenintare in baza art 193 C.pen si pt cea de distrugere daca va deterioreaza bunurile.
Nu mai vorbiti cu politistii care se prezinta cand ii chemati dumnoavoastra ci duceti-va direct la politie si faceti aceasta plangere.
Formulati plangere pentru savarsirea infractiunii prev de art 193 c.pen.- amenintarea si pentru savarsirea infractiunii prev .de art 217 al.1 si 6 c.pen-distrugere .
Plangerea se adreseaza parchetului careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie.
Plangerea se formuleaza in termen de 2 luni de la data cunoasterii faptuitorilor si se probeaza cu martori si inscrisuri.
Actiunea penala se pune in miscare prin plangerea prealabila formulata de persoana vatamata.
Aveti de asemenea posibilitatea sa va constituiti parte civila in cursul urmaririi penale si pana la citirea actului de sesizare in fata primei instante, cu despagubiri materiale ca si morale impotriva faptuitorilor.
Impacarea partilor inlatura reaspunderea penala.
V-ati uitat intr-un cod care nu este in vigoare.
Acestea sunt textele de lege in vigoare la acest moment:
Art.193 c.pen.-amenintarea
Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării.
Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
art.217 -distrugerea
Distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia sau împiedicarea luării măsurilor de conservare ori de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate, se pedepsesc cu închisoare de la o lună la 3 ani sau cu amendă.
În cazul în care bunul are deosebită valoare artistică, ştiinţifică, istorică, arhivistică sau o altă asemenea valoare, pedeapsa este închisoarea de la unu la 10 ani.
Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unei conducte petroliere sau de gaze, a unui cablu de înaltă tensiune, a echipamentelor şi instalaţiilor de telecomunicaţii sau pentru difuzarea programelor de radio şi televiziune ori a sistemelor de alimentare cu apă şi a conductelor magistrale de alimentare cu apă, se pedepsesc cu închisoare de la unu la 10 ani.
Dacă distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare se săvârşeşte prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc şi dacă rezultă pericol public, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 15 ani.
Dispoziţiile prevăzute în alin. 2, 3 şi 4 se aplică chiar dacă bunul aparţine făptuitorului.
Dacă bunul este proprietate privată, cu excepţia cazului când acesta este în întregime sau în parte al statului, acţiunea penală pentru fapta prevăzută în alin. 1 se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.