avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... art.217 cp-ascultare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

art.217 cp-ascultare

buna ziua,
numele meu este ionel. acum o luna am achizitionat un dulap suspendat care a fost montat de firma producatoare, in momentul montarii, unul dintre suruburi a patruns pina in baia vecinului, ocazie cu care s-a stricat o placa de faianta de pe peretele din baie. acesta a venit la mine amenintandu-ma ca o sa ma tare prin justitie si pe mine si firma si ca va scoate bani frumosi de pe urma noastra. astazi am primit o citatie de la politie prin care sunt invitata maine 02.07.2010 in calitate de invinuit conform art 217 cp- ascultare. Netrecand prin astfel de situatii imi este teama. mentionez ca acest vecin si sotia sa sunt firi recalcitrante avand probleme si alti vecini din pricina lor, astep un sfat de la d-voastra. va multumesc anticipat
A formulat impotriva dvs.plangere pentru infractiunea de distrugere.Nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de distrugere prev de art.217 cp.- lipseste intentia.Consultati avocat.;)
In primul rand nu aveti vina,lucrarea fiind efectuata de o firma si nu de dvs,iar intentie in savarsirea faptei nu exista,deci nu puteti fi acuzat de nimic.
Eventual discutati cu vecinut despre repararea pagubei si sa isi retraga plangerea.
Cred ca doi oameni inteligenti pot ajunge la o intelegere pentru un surub patruns prin zid.
nu cred ca este cazul sa va ingrijorati. in primul rand fapta nu constituie infractiune deoarece ii lipseste unul din elementele constitutive - forma de vinovatie, iar in al doilea rand plangerea este gresit indreptata impotriva dvs. intrucat nu sunteti faptuitorul. cu toate acestea, va puteti trezi cu o actiune pe civil formulata de catre vecinii dvs. in vederea angajarii raspunderii civile delictuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distinctie art 10(1) b) si art 10(1) d) cpp dislexic dislexic buna ziua, cum faceti distinctie intre cele doua articole? am gasit in practica in felul urmator: - pe 10(1)b) : lovire din culpa ce necesita 7 zile de ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu Matist Matist Buna ziua. Am si eu o intrebare: in cazul unei livezi care este inconjurat,este in proprietatea mea , patrunde cineva fara consintamantul meu - aceasta ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie+mutare gard/hotar = rezolutie primprocuror= nup. ce fac? Balaurul Balaurul Buna ziua, Aduc pe scurt in atentia dvs. urmatorul diferend, pentru ca apoi sa va rog a-mi da sfaturile de cuviinţă; asadar. Eu locuiesc in orasul P, iar ... (vezi toată discuția)