Buna ziua!
Va rog daca se poate sa ma ajutati cu o parere.
Acum cateva zile am fost prins baut la volan, alcoolemia in sange fiind de 0.95 respectiv 0.8 a doua proba, doar am vrut sa schimb locul de parcare , am mers cam 100 m, dar din pacate am uitat sa aprind farurile, drumul era iluminat si nu mi-am dat seama, motiv pentru care am fost oprit. Am consumat 3 beri la 0.5l cu 5% alc. in curs de 4 ore chiar nu ma asteptam sa iasa asa mare. Mentionez ca am fost cooperant nu am facut alte probleme, nu am antecedente penale, o singura amenda administrativa luata acum 5 ani .
1. Am sanse ca totul sa se finalizeze cu o amenda administrativa + 3 luni suspendare?, mentionez ca am un loc de munca stabil+student (nu stiu sigur daca conteaza asta).
2.Dupa ce mi-au fost comunicate rezultatele de la IML, d-nul politist mi-a zis sa astept telefonul lor, asta e procedura? sau doar a zis asta sa scape de mine si de fapt voi primi prin posta rezolutia.
Sunt impotriva condusului sub influenta alcoolului doar ca in 2 ore urma sa plec din oras si nu ma intorceam pana seara acasa de asta am zis sa mut masina, ocupasem un loc marcat de parcare, era si 4 dimineata nu aveam cum sa gasesc alt sofer. In declaratie e mentionata adresa unde am fost prins adica adresa unde locuiesc.