avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducerea sub influenta bauturilor alcoolice!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducerea sub influenta bauturilor alcoolice!

Buna ziua!
As dorii daca se poate sa imi spuneti si mie la ce ar trebui sa ma astept....
Acum cateva zile, pe la miezul noptii conducand masina , din neatentie am intrat in alta masina, aceasta din urma mai lovind alte 2 masini. Toate cele 3 masini erau parcate.
Tin sa va precizez ca dupa ce a venit politia, si mi-a pus aparatul etilotest acesta a indicat valoarea de 0.45% (bausem doar un pahar de vin la masa...). Am fost dus la IML pentru a mii se recolta probe de sange apoi au fost intocmite toate declaratiile.
La ce sanctiune as putea sa ma astept? Tin sa precizez ca am achitat deja toate daunele celor implicati in accident si acestia din urma au scris un acord in care ei nu se mai considera parte civila in acest caz!!!

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Voltaire88 , utilizator 16:40, 8 Octombrie 2012

ART. 87
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
Foarte important acum este rezultatul probelor biologice si in functie de acesta dosarul se va solutiona fie la procuror fie cu trimiterea dvstra in judecata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Octombrie 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Buna ziua!
Trimiterea mea in judecata de catre cine? Cei pagubiti numai au pretentii de niciun fel...
Cititi atent v-am scris mai devreme,fapta dvstra poate fi calificata ca infractiune in functie de valoarea probelor biologice.
Dupa toate probabilitatile, alcoolemia rezultata in urma analizelor probelor biologice va fi peste 0,80 mg/l, ceea ce constituie infractiune prevazuta si pedepsita de Codul rutier.
In ce mai rau caz la ce as putea sa ma astept?

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Alcoolemie liviu1592 liviu1592 Buna ziua... Am o intrebare...am fost oprit de politie,mi-au gasit 0.45 alcool pur in aerul expirat...am dat doua probe biologice la dif de o ora...am platit ... (vezi toată discuția)
Accident rutier (alcoolemie) alexteo19 alexteo19 Buna seara , pe data de 01.01.2011 am avut un accident soldat doar cu ranirea mea , un accident rutier considerat grav, am fost transportat la spital cu ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan: alcoolemia a fost cu 0.03 peste limita contravenției. care poate fi sentința și cum pot grăbi soluționarea dosarului de urmărire penală? MirceaPa MirceaPa Bună ziua, Am fost prins cu alcoolemie de 0.43 în aerul expirat. Mi s-a prelevat proba de sânge la IML, și încă nu am primit rezultatul. Am fost la ... (vezi toată discuția)