In mod legal,puteti solicita procurorului care supravegheaza urmarirea penala sa se efectueze o recalculare a alcoolemiei.
La cerere atasati si un act medical care confirma maladia de care suferiti.
Recomandabil ar fi,ca in limita posibilitatilor materiale,sa angajati un avocat care sa se ocupe de aceste probleme
Stiu ca un avocat m-ar putea ajuta dar am avut foarte multe cheltuieli cu accidentul , avand in vedere ca m-am ales cu o fractura externa la glezna si plus ca a trebuit sa recuperez epava masini altfel primeam o amenda mult mai mare decat costul recuperari ,
Eu am legitimatie de diabetic pe care o port tot mereu la mine , acest act pot sa-l atasez la dosar si poate imi puteti da niste detali despre cum as putea sa adresez procurorului de caz acest lucru , precum ca am diabet si sa se ia in calcul la urmatoarea proba de sanga , care doresc sa o achit maine , poate cu un mic ajutor va iesi sub limita penalului
Cu Respect A.T.
Pana nu o admite procurorul,nu aveti de ce sa o achitati.
Ea inainte trebuie sa fie admisa de procuror ca proba.
Da,este bine sa atasati la cererea de recalculare adresata procurorului copie de pe acea legitimatie si sa aratati ca la data si ora accidentului o purtati,daca aceasta ultima situatie este reala
Diabetul este o maladie care influenteaza concentratia alcoolului in sange . Din ceea ce relatati dvs , inteleg ca totusi ati consumat o anumita cantitate de bauturi alcoolice .
Referitor la faptul ca in aerul expirat , s-a inregistrat o concentratie de 0,27 g/l alcool pur , nu impiedica agentul politiei rutiere sa va conduca la o unitate sanitara in vederea prelevarii probelor biologice si , de asemenea , nici pe dvs nu v-ar exonera de la neconformarea dispozitiilor legale , pe care observ ca le-ati respectat , acceptand recoltarea probelor biologice .
In cazul diabeticilor , exista cateva aspecte de care trebuie tinut cont . In primul rand , diabetul si regimul caloric scazut duce la hipoglicemie , ceea ce face ca organismul sa asimileze inclusiv din aerul expirat si cele mai simple forme de cetone ( este o forma de alcool , si de asemenea cetona se gaseste si in hidrocarburi ) pe care le transforma in alcool . Astfel ca , la analiza toxicologica , per general , se analizeaza cantitatea alcoolului din sange si nu tipul acestuia . Insa , in cazul dvs trebuie stabilit procentul de alcool etilic din sange ( continut si absorbit prin consumarea bauturilor alcoolice spirtoase ) si celelalte forme de cetone care ar putea aparea in organism transformate in alcool ,acestea din urma fiind presupuse a fi contractate din atmosfera .
Inteleg , si va multumesc pentru raspuns , deja am platit taxa pentru reacalcularea alcoolemiei si astept un nou rezultat , mi-a fost acceptat la dosar si actul precum ca , sunt diabetic , si astept o minune ca sa zic asa dat fiind faptul ca la ora 1.10 aveam in aerul expirat 0.27 la ora 1.50 aveam in sange 0.95 la ora 2.50 nu va vad decat sa creasca , oricum nu am consumat alcool in excess nici nu imi permit, fapta a fost recunoscuta din primul moment , acum astept sa vad ce alte probleme voi mai intampina pentru neleguirea mea.