avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier (alcoolemie)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier (alcoolemie)

Buna seara , pe data de 01.01.2011 am avut un accident soldat doar cu ranirea mea , un accident rutier considerat grav, am fost transportat la spital cu smurdul , in salvare am suflat in fiola si rezultatul a fost de 0.27 mg/litru alcool pur în aerul expirat , am fost transportat la spital mi s-au recoltat probe de sange 2 la numar 1 proba la ora 1:50 si cealalta la ora 2:50, nu sa specificat ca am diabet ( am diabet zaharat insulino dependent ) in urma rezultatelor de la iml sa stabilit ca la prima proba am avut o alcoolemie de 0.95 mg/ litru alcool pur in sange , exista vreo modalitate prin care pot ataca aceasta procedura pentru ca nu am fost intrebat daca doresc recoltarea de probe biologice avand doar o alcoolemie de 0.27 mg/l care conform legi nu este penala si se pedepseste doar cu suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 90 de zile si amenda administrativa , ce sanse as avea ca la proba 2 de sange sa am o alcoolemie sub limita penalului ex : 0.79 ?
Va multumesc anticipat si astept raspunsuri abilitate .


Conform dovezi primite dupa 1 luna si ceva la sediul udriste scrie ca sunt incadrat la urm articole
ART. 48+111/4+102/3/A
Nu am semnat nici o proces verbal sau alte acte .
Ultima modificare: Miercuri, 6 Aprilie 2011
alexteo19, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexteo19 , utilizator 12:25, 8 Aprilie 2011
In mod legal,puteti solicita procurorului care supravegheaza urmarirea penala sa se efectueze o recalculare a alcoolemiei.
La cerere atasati si un act medical care confirma maladia de care suferiti.
Recomandabil ar fi,ca in limita posibilitatilor materiale,sa angajati un avocat care sa se ocupe de aceste probleme
Stiu ca un avocat m-ar putea ajuta dar am avut foarte multe cheltuieli cu accidentul , avand in vedere ca m-am ales cu o fractura externa la glezna si plus ca a trebuit sa recuperez epava masini altfel primeam o amenda mult mai mare decat costul recuperari ,
Eu am legitimatie de diabetic pe care o port tot mereu la mine , acest act pot sa-l atasez la dosar si poate imi puteti da niste detali despre cum as putea sa adresez procurorului de caz acest lucru , precum ca am diabet si sa se ia in calcul la urmatoarea proba de sanga , care doresc sa o achit maine , poate cu un mic ajutor va iesi sub limita penalului
Cu Respect A.T.
Pana nu o admite procurorul,nu aveti de ce sa o achitati.
Ea inainte trebuie sa fie admisa de procuror ca proba.
Da,este bine sa atasati la cererea de recalculare adresata procurorului copie de pe acea legitimatie si sa aratati ca la data si ora accidentului o purtati,daca aceasta ultima situatie este reala
Diabetul este o maladie care influenteaza concentratia alcoolului in sange . Din ceea ce relatati dvs , inteleg ca totusi ati consumat o anumita cantitate de bauturi alcoolice .
Referitor la faptul ca in aerul expirat , s-a inregistrat o concentratie de 0,27 g/l alcool pur , nu impiedica agentul politiei rutiere sa va conduca la o unitate sanitara in vederea prelevarii probelor biologice si , de asemenea , nici pe dvs nu v-ar exonera de la neconformarea dispozitiilor legale , pe care observ ca le-ati respectat , acceptand recoltarea probelor biologice .
In cazul diabeticilor , exista cateva aspecte de care trebuie tinut cont . In primul rand , diabetul si regimul caloric scazut duce la hipoglicemie , ceea ce face ca organismul sa asimileze inclusiv din aerul expirat si cele mai simple forme de cetone ( este o forma de alcool , si de asemenea cetona se gaseste si in hidrocarburi ) pe care le transforma in alcool . Astfel ca , la analiza toxicologica , per general , se analizeaza cantitatea alcoolului din sange si nu tipul acestuia . Insa , in cazul dvs trebuie stabilit procentul de alcool etilic din sange ( continut si absorbit prin consumarea bauturilor alcoolice spirtoase ) si celelalte forme de cetone care ar putea aparea in organism transformate in alcool ,acestea din urma fiind presupuse a fi contractate din atmosfera .
Inteleg , si va multumesc pentru raspuns , deja am platit taxa pentru reacalcularea alcoolemiei si astept un nou rezultat , mi-a fost acceptat la dosar si actul precum ca , sunt diabetic , si astept o minune ca sa zic asa dat fiind faptul ca la ora 1.10 aveam in aerul expirat 0.27 la ora 1.50 aveam in sange 0.95 la ora 2.50 nu va vad decat sa creasca , oricum nu am consumat alcool in excess nici nu imi permit, fapta a fost recunoscuta din primul moment , acum astept sa vad ce alte probleme voi mai intampina pentru neleguirea mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

alcooltest NarcisaDaiana NarcisaDaiana Daca am fost testat cu aparatul firmei Petrofac,nu trebuia sa ma duca la recoltare de probe biologice?? (vezi toată discuția)
Art. 87, alin. (1) din oug nr. 195/2002 - consecinte stoica gheorghe stoica gheorghe ce consecinte vor fi in cazul in care epilotestul a aratat 0.73 si cele ale recoltari 1.25 find soldat si cu accident fara victime in data 18.09.2008 si find ... (vezi toată discuția)
Recoltare probe biologice hashas hashas La o alcoolemie de 0.4 mg% la etilotest este necesara recoltarea de probe biologice? In caz de refuz de recoltare de sange pot exista consecinte penale? (vezi toată discuția)