avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Art. 87, alin. (1) din OUG nr. 195/2002 - consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Art. 87, alin. (1) din OUG nr. 195/2002 - consecinte

ce consecinte vor fi in cazul in care epilotestul a aratat 0.73 si cele ale recoltari 1.25 find soldat si cu accident fara victime in data 18.09.2008 si find citat abia astazii
Cel mai recent răspuns: ContSters190226 , utilizator 12:02, 8 Martie 2011
Probabil un dosar penal!
Aceeasi Marie cu o alta palarie! Dar sa fim seriosi. Cat a trecut de la etilotest la probele biologice? Care este cea de a doua valoare de la probele biologice?B-)
Dovada alcoolemei e data de buletinul de analiza toxicologica. In cazul de fata, alcoolemia din momentul recoltarii era 1,25 grame alcool pur la un litru de singe. Epilotestul se refera la alcoolul din aerul expirat iar valoarea se da in procente la/ mg/l aer. Potrivit Codului rutier, ori ce conduicator auto care prezinta in aerul expirat 0,40 mg/l alcool pur, este condus la recoltarea de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. De la 0,80 g/l sange alcool pur, fapta de conducerea a unui autovehicul pe drumurile publice constituie infractiune. Pedeapsa e de la 1 la 5 ani. Deci, riscati o pedeapsa de cel putin 1 an. Daca sunteti la prima ... intalnire cu legea penala .. e posibil sa fiti condamnat la o pedeaspa privativa de libertate cu suspendarea executarii acesteia. Prin efectul legii permisul de conducere va fi anulat. Fiind vorba si de un accident, chiar daca nu au fost victime omenesti, nu sunt sanse de a beneficia de circumstante atenuante. Imi pare rau ca nu va pot da o veste ... mai buna.
Cu toate acestea mai exista o sansa, de a contesta rezultatul buletinului de analiza toxicologica sau de a cere o expertiza-medico-legala pentru recalcularea alcoolemiei. Alcoolemia pentru care raspundeti este cea din momentul depistarii. Depinde acum cat timp a trecut din momentul depistarii pana in momentul recoltarii probei de sange. . Concentratia de 0,40 mg/l aer expirat cirepspunde unei concentratii in sange de 0,80 g/l. Dvs. ati avut in aerul expirat, in momentul depistarii, o concentrare de 0,72 mg/l aer. Asta insemna o alcoolemeie de circa 1,40 g/l sange. Coroborat cu rezultatul din buletinul de analiza toxicologica rezulta ca alcoolemia din momentul recoltarii probei de sange era in scadere fata de cea din momentul depistarii. Deci, in momentul accidentului e posibil sa fi avut o alcoolemie mai mare de 1,25 cat rezulta din buletinul de analiza toxicologica. Ca atare sansele de reusita ale contestarii alcoolemiei sunt minime. Totusi, nimic nu va impiedica sa incercati.
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
ContSters190226, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Etilotest Utilizatoran2015 Utilizatoran2015 In cazul in care etilotestul arata 0.00, in sange mai exista alcool? (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Noul cod rutier Ilieoelena Ilieoelena Este adevarat ca in noul cod rutier nu este infractiune alcoolemia sub 0,15mg\\l alcool pur in aerul expirat . Daca da as vrea sa stiu articolul , nr HG si ... (vezi toată discuția)