avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolemie

Buna ziua...
Am o intrebare...am fost oprit de politie,mi-au gasit 0.45 alcool pur in aerul expirat...am dat doua probe biologice la dif de o ora...am platit 1.6mil pt probe sa mi le scoata mai repede si...a iesit la prima 1.00 si la a doua 0.95 alcool pur in sange :((
Intrebare: am vreo sansa cu alcoolemia asta sa scap cu art.18.1?
Nu am cazier, nu a fost accident...nu am alte probleme si alte incurcaturi cu legea...cum s-ar spune sunt la prima abatere...:P
sper sa scap doar cu 3luni si amenda...adik sa scap de anularea permisului...e pozibil?
Multumesc anticipat...o zi buna!
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2010
liviu1592, utilizator
Cel mai recent răspuns: liviu1592 , utilizator 11:07, 10 Ianuarie 2010
Parerea mea este ca nu aveti cum sa sa scapati cu amenda administrativa . La aceasta alcoolemie, sunteti sub incidenta legii penale, asa incat , pe langa o pedeapsa, care poate fi una cu suspendare, va veti alege si cu permisul anulat ( suspendat nu cred).
ContSters47264, utilizator
Multumesc de raspuns...asta e..cand nu-i cap vai de picioare:(
O zi buna
Eu as solicita recalcularea alcoolemiei la Serviciul Medico-legal sau la IML(in functie de domiciliu),poate in situatia in care stiti ce sa raspundeti la,se poate recalcula o alcoolemie mai mica.
Angajati-va un avocat pentru a putea obtine o hotarare judecatoreasca cat mai in avantajul dvs.
liviu1592 a scris:

Am o intrebare...am fost oprit de politie,mi-au gasit 0.45 alcool pur in aerul expirat...
...............

Am fost si eu in situatia ta.

La marea majoritatea a oamenilor alcoolemia creste (sau scade) de la cca 0.15- 0.2 la mie in sange de la o ora la alta. Tu ai avut o variatie de doar 0.05 la mie in sange pe ora si sper ca nu esti bolnav de diabet.

In calculele de mai jos o sa iau in considerare o variatie de +/- 0.05 la mie in sange pe ora.

Daca ai avut 1 la mie in sange la prima proba si 0.95 la mie la proba nr 2, atunci putem spune ca la momentul opririi in trafic ai avut (recoltarea probei 1 se face in maxim o ora de la momentul opririi in trafic):

- cca 1+ 0,05 = 1.05 la mie in sange

sau

- fie cca 1 -0,05 = 0.95 la mie in sange

Evident te favorizeaza varianta nr 2 (adica ca varful alcoolemei sa fie de 0.95 la mie in sange si sa fie in momentul opririi in trafic). Pentru asta trebuie sa declari ca ai baut cca 2-3 litri vin in ultimele 4-5 ore (cu ceva mancare usoara) sau vreo eo 500 ml de vodka in ultimele 3-4 ore (tot cu ceva mancare usoara).

Cele mai sus sunt valabile daca ai cca 100 kg. Ti-o spun din experienta mea trista, fara aparator.....

Celor prinsi cu probleme in trafic le recomand urmatoarele:

1. Pastrati-va calmul si colaborati (formal) cu Organele. Zambiti si prezentati actele
2. Nu va lasati impresionati de "buna-vointa" a agentilor (este inselatoare si face parte din arsenalul lor; ei sunt platiti sa va bage in rahat)
3. In situatiile grave (ex: accident cu victime, alcool, viteza) nu dati nici o declaratie si nu semnati nici un document - caci nu sunteti obligati
4. Cautati martori si notati datele lor (nume, adresa, telefon). Faceti poze cu ei. Notati si imprejurarea in care au fost martori
5. Nu acceptati sa fiti pozati de politistii rutieri langa masina dvs sau in alte imprejurari la fata incidentului (nu sunteti obligati in acest sens dar pozele va incrimineaza ulterior)
6. Fotografiati masinile implicate in accident, pozitia lor, soferii etc. Incercati sa surprindeti si numele strazii si alte detalii cheie.
7. In cazul opririi la radar: fotografiati masina politiei si numarul ei de inmatriculare, fotografiati pozitia masina politiei in raport cu strada/casele, fotografiati agentii de politie, fotografiati ECHIPAMENTUL RADAR instalat pe masina (fiindca nu trebuie sa nu existe comutatoare pe fire sau fire scoase)
8. Nu ezitati sa inregistrati convorbirile cu politistii si cu martorii, daca aveti posibilitatea
9. Puteti scoate numerele masinii dupa ce Politia a facut constatarea evenimentului
10. Contactati rapid un avocat care sa va asiste la declaratii (Politie, IML). Inca o data: nu dati declaratii in situatiile grave

Cuvantul de ordine este: ciocul mic, nu va incredeti in nimeni, faceti poze masinilor si persoanelor, retineti toate detaliile !

Succe
s
abc_abc30, utilizator
Solicitati recalcularea alcoolemieie si poate cine stie,aveti putin noroc,daca stiti ce raspunsuri sa dati.
Punctul de vedere al user-ului"abc_abc30",desi ,nu intr-un limbaj prea academic,este pertinent si trebuieste avut in vedere.
Problema este, cat de lucid dupa un astfel de soc,poate fi cel care a comis accidentul

Alte discuții în legătură

Probleme cu alcoolul 84alex84 84alex84 salut!As dori si eu un sfat la situatia in care ma aflu pt ca habar n-am cum sa procedez.Am fost oprit de politie seara la ora 20.35 si am avut o alcoolemie de ... (vezi toată discuția)
Permis retinut, 0.54 in aerul expirat lesnoland lesnoland buna, acum trei saptamani sambata seara m-am certat cu prietena, in urma scandalului a aparut o vecina care mi-a spus ca daca nu plec din zona cheama ... (vezi toată discuția)
Acoolemie florin999 florin999 Pe 12.12.2009 am fost oprit de politie la un control de rutina si aveam 0.46g acool in aer-ul expirat, si m-au dus la iml sa imi ia probe de sange, astazi dupa ... (vezi toată discuția)