avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... probleme cu alcoolul
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

probleme cu alcoolul

salut!As dori si eu un sfat la situatia in care ma aflu pt ca habar n-am cum sa procedez.Am fost oprit de politie seara la ora 20.35 si am avut o alcoolemie de 0.84 in aer.(conduceam un logan).Eram destul de ametit si nu doream sa-i mai enervez pe politisti,asa k am facut intocmai ce mi-au cerut.M-au dus la spital ,2 probe de sange,etc etc.Problema este urmatoarea:a duoa zi mi-au aratat procesul vb si am constatat ora la care imi luasera prima proba de sange:20.50,asadar peste doar 15 min.Poate insemna ceva acest lucru?Nu trebuie sa fie 30 min intre etilotest si prima proba?La ora 20.30 am plecat cu masina...o pot dovedi,iar ei m-au opit peste cca 3-4 min.As dori o parere sincera. Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: AVOCAT ZAHARIA CALIN FLORIN , Avocat 17:05, 26 Martie 2009
din cate am retinut... este de preferat ca prima recoltare sa aibe loc pana in 30min... dar in cazul tau, oricum nu conteaza alea 15min. vei vedea ora recoltarii pe buletinul iml. dupa parerea mea... te ajuta. uite de ex. in cazul meu: am o ora si 10 min pana la prima proba (probele mi-au iesit sub 0,80) si acum vor sa ma arda cu recalcularea fiindca cred ei ca am avut mai mult la ora opririi...

ce ai declarat la iml?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2009
cristi777, utilizator
In normele metodologice art. 6 chiar se recomanda prelevarea probelor biologice intr-un interval de maxim 30 de minute de la depistarea in trafic a conducatorilor auto aflati sub influenta bauturilor alcoolice.
Poilitistii au obligatia conform Normelor metodologice sa recolteze probele biologice, de fapt sa te conduca la spital, in 30 minute de la data constatarii contraventiei. iar intre prima proba si a doua trebuie sa treaca o ora. Mai mult decat atat trebuiesc recoltate in anumite standarde si numai cu anumite solutii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru bautura cosmin32 cosmin32 am si eu o alta problema.daca timpu dintre etilotest si prima proba de sange e mai mic de 30 min.nu se poate trimite recalcularea probei de sange? (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.41 nconstantinescu2003 nconstantinescu2003 Stie cineva sa-mi spuna, cat ar fi rezultatul probelor biologice, in cazul in care la etilotest a iesit 0.41? multumesc! (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru alcool 84alex84 84alex84 salut! Am si eu o mare problema...Joi seara,la 200 de m casa m-a oprit politia si in etilotest mi-a iesit 0.84.Am baut vreo 2 sticle de 2 l bere,incepand de ... (vezi toată discuția)