avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie 0.41
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie 0.41

Stie cineva sa-mi spuna, cat ar fi rezultatul probelor biologice, in cazul in care la etilotest a iesit 0.41?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:03, 24 Iulie 2010
Aproximativ dublu, in jur de 0,80.
Atentie, daca se depaseste 0,80 este infractiune, se pedepseste penal.
Ultima modificare: Vineri, 23 Iulie 2010
Marcel Mihalache, Avocat
Dumneata ce si cat ai baut? Ai mancat? Dupa cat timp te-ai urcat la volan?

Depinde de multe chestii, daca te-au oprit cand organismul asimila alcool sau il elimina.
nconstantinescu2003 a scris:

Stie cineva sa-mi spuna, cat ar fi rezultatul probelor biologice, in cazul in care la etilotest a iesit 0.41?
multumesc!



Probabil 0,86.
concentratia la etilotest (adica in aerul expirat) de 0.41 nu implica obligatoriu ca in sange a fost o valoare dubla (adica 0,82). ”etilotestul” este doar orientativ pt. polititst pt. a sti daca va duce conducatorul auto la recoltare de sange la spital. deci valoarea la etilotest este DOAR ORIENTATIVA SI NU ARE ALT ROL LA STABILIREA ALCOOLEMIEI (adica concentratia alcoolului in sange)!!!!!!!!!!!!!!.
daca de la oprirea in trafic de catre politist(sau de la ora accidentului) si pana la recoltarea primei probe de sange a trecut ceva timp (de ordinul zecilor de minute sau mai mult), atunci puteti cere recalcularea alcoolemiei din sange pe care ati avut-o in momentul accidentului, valoare ce va fi diferita de cea de la prima proba de sange. puteti consulta un expert medico-legal, multa bafta!!!
Inteleg ca in majoritatea cazurilor coeficientul este "aproximativ" dublu dar de obicei iese mai putin decat atat. 0,86 este mai mult decat dublu. este posibil?

Alte discuții în legătură

Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Permis retinut tequila tequila in data de 25 mai am fost oprit de politia rutiera si am fost supus testului cu aparatul etilotest ...am fost dus si la iml unde mi-au ... (vezi toată discuția)
Am fost oprit băut la volan, am suflat în aparat mi-a ieșit ... Giuliano1234 Giuliano1234 Am fost oprit băut la volan am suflat în aparat mia ieșit 0,45 in aer mi-a luat probe biologice și mia ieșit în sânge 0,78 respectiv 0,56 dl procuror a ... (vezi toată discuția)