avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis retinut, 0.54 in aerul expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis retinut, 0.54 in aerul expirat

buna,

acum trei saptamani sambata seara m-am certat cu prietena, in urma scandalului a aparut o vecina care mi-a spus ca daca nu plec din zona cheama politia. eu locuiesc in brasov, incidentul s-a intamplat in zalau. plecand din apartament nu am avut unde sa ma duc, doar in masina cu care am plecat in directia cluj, la scurt timp dupa care am fost oprit de politia rutiera. am fost la spital si mi-au luat si doua probe, acum astept rezultatul de la IML.

motivul pentru care am postat este sa intreb daca imi iese in sange peste 0.8, daca as putea scapa pe motiv de necesitate, motivand ca am fost amenintat ca se va chema politia daca nu plec, nu am avut cum sa stau cu masina acolo deoarece s-ar fii amplificat mai mult scandalul, nu am avut bani sa ma duc la un hotel, si nici nu puteam sa las masina acolo deoarece la momentul respectiv actele masinii si o cheie se aflau in apartament si imi era teama sa nu imi fie furata, vanduta. nu am cauzat nici un accident, si nici nu am incalcat nici o regula de circulatie, am fost oprit datorita unui apel la 112 din partea unui taximetrist ca "merg prea tare". mentionez ca am fost si amenintat de catre mama si prietenul mamei prietenei mele daca nu plec.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2009
lesnoland, utilizator
Cel mai recent răspuns: lesnoland , utilizator 20:30, 25 Decembrie 2009
Buna ziua.Regula este ca rezultatul la sange este dublu fata de rezultatul etilotestului.Care a fost perioada de timp scursa din momentul depistarii si pana in cel al recoltarii primei probe de sange?
aproximativ 1 ora a fost pana am ajuns la spital si astea, si dupa inca o ora si ceva pana mi-a luat a doua proba.

testele de echilibru, etc, le-am trecut pe toate, deci nu eram in stare avansata de ebrietate.
Daca in urma rezultatului analizelor de sange va iese o alcoolemie peste 0,8 la mie , vi se va intocmi dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice!Veti fi obligat sa cereti o recalculare si , acolo , veti scapa! Consultati un expert in domeniu care va poate invata ce anume sa declarati. Faceti asta inca de pe acum fiindca va urma sa dati o declaratie in care sa mentionati cand ati consumat alcool , ce cantitate , ce anume ati baut , daca ati mancat , cat ati mancat , la ce ora , cand v-ati urcat la volan ...iar pentru o recalculare se tine cont de orice detaliu din declaratia dvs!
Iar apararea dvs cu cazul de necesitate este o gluma de care trebuie sa uitati repede! Puteati sa dormiti in masina si nu v-o mai fura nimeni! Sa fim seriosi!B-)
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Cu siguranta rezultatul alcoolului in sange va fi peste 0,80 grame alcool la mie.Daca a trecut o perioada asa mare puteti solicita efectuarea unei expertize medico/legale de recalculare a alcoolemiei.Pentru asta in opinia mea e bine sa va angajati un avocat care este specializat in astfel de situatii
multumesc pt raspunsuri, acum ca am aflat cum e cu recalcularea cred ca am sanse foarte mari sa scap, am vazut cazuri cu 2.4 in sange care au scapat, important este ce sa declar acolo pentru ca sa obtin un rezultat mic la recalculare, teoretic poate sa imi iasa maxim 1.1 ma gandesc si din asta prin recalculare sunt foarte mari sanse sa scad sub 0.8 daca declaratia este redactata corect.

am sa ma interesez de un avocat care se ocupa de astfel de cazuri.

multumesc.

Alte discuții în legătură

Alcool in aerul expirat 0,55 - valoarea aproximativa in sange, panta ascendenta sau descendenta andreibogdan89 andreibogdan89 buna ziua!am calcat si eu pe bec in noaptea de sambata..Am fost impreuna cu niste colegi la un bar unde am consumat 4 beri tuborg.mentionez ca am venit fara ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan - cam cat ar putea iesi la recalculare? alex_tibi alex_tibi buna ziua la fel ca si multi altii de pe aici am calcat si eu pe bec am fost oprit de politia rutiera dupa ce consumasem aproximativ 2 beri 0,33 ,, am fost ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru alcool 84alex84 84alex84 salut! Am si eu o mare problema...Joi seara,la 200 de m casa m-a oprit politia si in etilotest mi-a iesit 0.84.Am baut vreo 2 sticle de 2 l bere,incepand de ... (vezi toată discuția)