avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool in aerul expirat 0,55 - valoarea aproximativa ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool in aerul expirat 0,55 - valoarea aproximativa in sange, panta ascendenta sau descendenta

buna ziua!am calcat si eu pe bec in noaptea de sambata..Am fost impreuna cu niste colegi la un bar unde am consumat 4 beri tuborg.mentionez ca am venit fara masina.la 23:30 am inceput sa consum prima bere dupa care am facut o pauza de jumatate de ora si am facut putin efort printr-un sport apoi am mai consumat celelalte 3 beri pana in jurul orei 3;00,2 dintre ele la ora 2;30.apoi unui prieten i s-a facut foarte rau si neavand bani de taxiu michiduta m-a pus sa aduc masina care era la 2 min de bar, unde locuiesc si sa il duc acasa, impreuna cu el pe bancheta din spate a mers si o fata ca sa aiba grija de el..In 4-5 min am fost oprit de politie unde am tras pe dreapta imediat.am fost testat cu etilotestul rezultatul fiind de 0.55.apoi imediat am fost dus la probe de sange, am cooperat pe tot parcursul.dupa prima proba am fost si am dat declaratia.am declarat ceea ce a fost si adevarat ca am mancat in jurul orelor 23 niste sandwichuri de cam 600 de g , 2 banane si o eugenia.apoi am fost la a 2a proba unde mi-a fost facut un test de catre doctor p care l-am trecut fara probleme.Domnii politisti au vazut ca sunt lucid si ca nu eram in stare de ebrietate stiind toate datele personale pe derost fara nici o problema.a 2a zi au fost chemat si cei 2 colegi pt declaratie, unde au declarat aceleasi lucruri.politistul mi-a spus sa ma duc sa platesc analizele la iml cat mai repede si asta am sa fac..avand in vedere ca am mancat destul de bine,faptul ca am fost prins imediat dupa ce m-am oprit din consumat(la 10 min max) avand si o statura mai solida, 1,82 cm si 95 de kg, usurandu-ma de 2 ori(nu prea cred ca are importanta, at cand beau fac asta des) am vreo sansa ca testele sa fie in panta ascendenta si sa am sub 0.8?Iar daca nu, pot face o recalculare?sunt student la a2a facultate, lucrez si nu mai am antecedente penale.Pot sca doar cu un nup, asta in cazul in care rezultatele ar fi sub 1?
Multumesc anticipat!

Din situatia descrisa de dvs sansele sunt ca rezultatele anlizelor de laborator sa indice un grad mai ridicat fata de valoarea data de alcooltest. Posibilitatile de recalculare, mai ales avand in vedere declaratia amanuntita ce a fost data sunt cu sanse reduse. Totul depinde de rezultatele probelor biologice recoltate.
deci am facut un lucru in defavoarea mea declarand totul in amanunt?
nu exista vreun pic de clementa din fata procurorului avand in vedere ca sunt student, orfan de un parinte, am bunici bolnavi care depind de mine, schimbat sonda o data la 2 saptamni, dialize, retete, pastile, vizite la spital iar nimeni din familia mea nu mai detine permis de conducere?
as mai avea vreo sansa sa scap cu nup daca am pana in 1 la mie?
pe domnul procuror il intereseaza valoarea alcoolemiei in momentul cand am fost oprit in trafic nu?
daca am si mancat bine si 2 beri au fost consumate de-a lungul a 3 ore si celelalte 2 cu o jumatate de ora inainte de a fi oprit asta nu ar insemna ca in momentul la care am fost oprit o buna cantitate de alcool nu intrase deja in sange fiind oprita de hrana si valoarea din sange sa fie sub 0.8?
sunt disperat..va rog daca aveti vreun sfat..
Este posibila si varianta expusa de dvs, asteptati valoarea probelor biologice si apoi daca este cazul solicitati calculul retroactiv, este important si cat a trecut de la oprirea in trafic pana la prelevarea primei probe biologice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare alcoolemie Razvan2344 Razvan2344 Buna seara. Acum o luna am fost oprit de un echipaj de politie, am prezentat actele, iar apoi am suflat in dragger unde am avut o alcoolemie de 0,67, am mers ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan - cam cat ar putea iesi la recalculare? alex_tibi alex_tibi buna ziua la fel ca si multi altii de pe aici am calcat si eu pe bec am fost oprit de politia rutiera dupa ce consumasem aproximativ 2 beri 0,33 ,, am fost ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie la volan pricopev pricopev Desi am citit pe forum o mare parte a mesajelor similare cu al meu as avea cate-va intrebari (in cazul in care cineva ma pote lamurii). In decursul a 20 min ... (vezi toată discuția)