avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recalculare alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recalculare alcoolemie

Buna seara.
Acum o luna am fost oprit de un echipaj de politie, am prezentat actele, iar apoi am suflat in dragger unde am avut o alcoolemie de 0,67, am mers la spital si mi s-au recoltat probe de sange. Rezultatele inca nu au sosit dar sigur vor fi in jur de 1,4 - 1,5. As vrea sa stiu in ce caz se poate solicita o recalculare a alcoolemiei si cum se face recalcularea dar si in cazul in care nu imi va fi permisa recalcularea, as putea scapa doar cu o amenda penala ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: andreibogdan89 , utilizator 12:05, 12 Martie 2013
la asa o alcoolemie consultati un avocat pentru ca veti avea un dosar penal
Puteti cere calculul retroactiv in functie de situatia de fapt,de regula procurorul nu se va opune acestei constatari,daca veti fi trimis in judecata si condamnat va puteti astepta la o pedeapsa cu suspendarea executarii, amenda penala este exclusa la aceasta infractiune.
buna ziua!am calcat si eu pe bec in noaptea de sambata..Am fost impreuna cu niste colegi la un bar unde am consumat 4 beri tuborg.mentionez ca am venit fara masina.la 23:30 am inceput sa consum prima bere dupa care am facut o pauza de jumatate de ora si am facut putin efort printr-un sport apoi am mai consumat celelalte 3 beri pana in jurul orei 3;00,2 dintre ele la ora 2;30.apoi unui prieten i s-a facut foarte rau si neavand bani de taxiu michiduta m-a pus sa aduc masina care era la 2 min de bar, unde locuiesc si sa il duc acasa, impreuna cu el pe bancheta din spate a mers si o fata ca sa aiba grija de el..In 4-5 min am fost oprit de politie unde am tras pe dreapta imediat.am fost testat cu etilotestul rezultatul fiind de 0.55.apoi imediat am fost dus la probe de sange, am cooperat pe tot parcursul.dupa prima proba am fost si am dat declaratia.am declarat ceea ce a fost si adevarat ca am mancat in jurul orelor 23 niste sandwichuri de cam 600 de g , 2 banane si o eugenia.apoi am fost la a 2a proba unde mi-a fost facut un test de catre doctor p care l-am trecut fara probleme.Domnii politisti au vazut ca sunt lucid si ca nu eram in stare de ebrietate stiind toate datele personale pe derost fara nici o problema.a 2a zi au fost chemat si cei 2 colegi pt declaratie, unde au declarat aceleasi lucruri.politistul mi-a spus sa ma duc sa platesc analizele la iml cat mai repede si asta am sa fac..avand in vedere ca am mancat destul de bine,faptul ca am fost prins imediat dupa ce m-am oprit din consumat(la 10 min max) avand si o statura mai solida, 1,82 cm si 95 de kg, usurandu-ma de 2 ori(nu prea cred ca are importanta, at cand beau fac asta des) am vreo sansa ca testele sa fie in panta ascendenta si sa am sub 0.8?Iar daca nu, pot face o recalculare?sunt student la a2a facultate, lucrez si nu mai am antecedente penale.Pot sca doar cu un nup?
Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2013
andreibogdan89, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcool in aerul expirat 0,55 - valoarea aproximativa in sange, panta ascendenta sau descendenta andreibogdan89 andreibogdan89 buna ziua!am calcat si eu pe bec in noaptea de sambata..Am fost impreuna cu niste colegi la un bar unde am consumat 4 beri tuborg.mentionez ca am venit fara ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan - cam cat ar putea iesi la recalculare? alex_tibi alex_tibi buna ziua la fel ca si multi altii de pe aici am calcat si eu pe bec am fost oprit de politia rutiera dupa ce consumasem aproximativ 2 beri 0,33 ,, am fost ... (vezi toată discuția)
Recalculare alcoolemie nelutu30 nelutu30 salutare , oameni buni are cineva ideie cat poate sa dureze o recalculare de alcoolemie ? merg pe-a sasea luna decand stept un raspuns am si platit 510 lei ... (vezi toată discuția)