avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat pentru alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat pentru alcool

salut! Am si eu o mare problema...Joi seara,la 200 de m casa m-a oprit politia si in etilotest mi-a iesit 0.84.Am baut vreo 2 sticle de 2 l bere,incepand de la 10 pana pe la 17(.Politia m-a oprit la 20.30.)La spital mi s-au recoltat probe de sange si am dat o declaratie.Acum trebuie sa astept rezultatul de laborator. Ceea ce vreau sa intreb este la ce alcoolemie sa ma astept-politistul m-a pus sa beau si apa,cred k am baut 1.5l.A zis k la a doua proba poate mai scade..O recalculare m-ar ajuta sau nu mai are rost?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 17:06, 22 Martie 2009
0,84 in aerul expirat inseamna aprox 1.60 in sange.Acum depinde de cata apa ai baut ,dar nu te astepta sa scazi sub limita legala.Parerea mea este ca nu poti scapa de dosar penal si sfatul e sa-ti iei un avocat.
Din pacate la alcoolemia care a iesit in aerul expirat probele sigur vor iesi ca este o alcoolemie care depaseste limita legala de 0.8 la mie in sange.
Prin urmare cred ca o sa va aleti sigur cu un dosar penal.
Bine ar fi sa vb cu un avocat si apoi dupa aceasta sa cererti un calcul retroactiv.
La spital vi s-au recoltat 2 probe de sange la o ora diferenta?
Daca nu vi s-au luat 2 probe aveti toate sansele sa scapati "basma curata".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu alcoolul 84alex84 84alex84 salut!As dori si eu un sfat la situatia in care ma aflu pt ca habar n-am cum sa procedez.Am fost oprit de politie seara la ora 20.35 si am avut o alcoolemie de ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta bauturilor alcoolice i-deal i-deal Am fost oprit de catre organele de politie si la alcooltest mi-a iesit 0.82. Am fost la spital, mi-au recoltat probe de sange si astept rezultatul. Mi-au dat o ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan soldat cu dosar penal vovy vovy Va salut, :help: Mi-a fost retinut permisul pt alcool, 0,43 in aerul expirat:\"> ; sange mi s-a recoltat la 2 ore de cand am fost depistat. Cine stie sa-mi ... (vezi toată discuția)