avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... alcool la volan soldat cu dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

alcool la volan soldat cu dosar penal

Va salut, :help:
Mi-a fost retinut permisul pt alcool, 0,43 in aerul expirat:"> ; sange mi s-a recoltat la 2 ore de cand am fost depistat. Cine stie sa-mi spuna cat se diminueaza in timp cantitatea de alcool din sange. Mai exact; stie cineva daca am sanse sa ies sub 0.80 in sange. Precizez ca in intervalul de timp scurs am urinat de 3 ori si am baut cca 1~1.2 l apa. :luck:
Cat de adevarata e povestea cum ca daca suflii mai mult in etilotest iese o valoare mai mare? :-/
De regula cantitatea de alcool din sange e dublul celei din aerul expirat. Va trebui sa asteptati rezultatul probelor biologice, iar daca ati facut doua recoltari la interval de o ora si au iesit valori diferite si insemnate la cele doua probe de sange, cand veti ajunge in fata instantei veti putea cere recalcularea alcoolemiei in baza unei expertize medico-legale.
In general rezultatul probelor biologice este dublu fata de concentratia in aerul expirat. Tinand cont de faptul ca s-au recoltat dupa 2 ore...posibil sa fie sub 0.8 ATENTIE la noile valori care atrag raspunderea penala ( depinde daca s-au recoltat inainte sau dupa 31.12)
Multumesc pt raspuns !
S-a intamplat inainte de 31. Spuneti-mi daca stiti cat valoreza datele declarate la recoltare si daca ele influenteaza decizia procurorului (am citit despre cazuri cand recalcularea a fost ceruta de acesta si nu de invinuit). Alcool in aerul exp am avut 0.43, sange mi s-a rcoltat dupa 2 ore, am baut 4 beri negre 7%alc in intervalul 13-19 fara sa mananc, fara sa consum alte lichide, fara sa vomit, am facut efort moderat, stare de oboseala medie spre mare, am 78Kg si 180cm, pana la prima rcoltare am urinat de 2 ori (ultima cu o ora inainte si am baut tot atunci 600-700ml apa); pana la a-2-a recoltare am mai baut 600ml apa si am urinat cu 10min inainte. Dau toate aceste date pentru ca ma astept la orice. Am mai avut dosar penal in 2008 pt conducere cu numere prov. expirate; s-a dat NUP, cum ma poate afecta?
Ultima modificare: Vineri, 13 Ianuarie 2012
Gabriela Mihai, Avocat
Fara rezultatul probelor biologice, procurorul poate sa dea dreptul de circulatie pana la solutionarea cazului in instanta?
Cand valoarea depaseste 0,80 g./ l.alcol pur , atrage incadrarea de infractiune , ceea ce atrage competenta procurorului , deci daca nu exista valoarea corecta stabilita prin probele biologice pentru ce ar urma sa se pronunte procurorul ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut tequila tequila in data de 25 mai am fost oprit de politia rutiera si am fost supus testului cu aparatul etilotest ...am fost dus si la iml unde mi-au ... (vezi toată discuția)
Alcool Tibi 86 Tibi 86 Am fost prins cu o alcolemie de 0.43, am dat probe de sange cat imi iese daca am baut 4 beri (vezi toată discuția)
Calcul alcoolemie vovy vovy Va rog sa-mi explicati si mie daca stiti cum se calculeaza alcoolemia. Am fost testat cu aparatul etilotest si a rezultat o alc. de 0.43 mg la ora 19:48. La ... (vezi toată discuția)