avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acoolemie

Pe 12.12.2009 am fost oprit de politie la un control de rutina si aveam 0.46g acool in aer-ul expirat, si m-au dus la iml sa imi ia probe de sange, astazi dupa aprape 3 luni de cand mi-a luat permisul mi-a venit rezultatele al probele de la IML, si anume la prima proba 0.95 si la a 2-a 0.80.Daca cer recalcularea am sanse sa iasa sub 0.80 si sa scap de dosar penal?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: florin999 , utilizator 15:59, 1 Martie 2010
Da, se poate. avand in vedere valoarea aproape de limita normala. in aerul expirat.
si aveti ideea daca iese sub 0.8 la recalculare, din ce data iau in considerare suspendarea permisului? multumesc
Recalcularea alcoolemiei este obligatorie chiar daca nu o solicitati dvs.
Prin acest calcul retroactiv,medicii legisti stabilesc ce alcoolemiei aveati la ora depistarii ci nu dupa h timp cand vi s-a recoltat prima proba.
daca timpul de la depistare la recoltare este pina in 30 min atunci s-ar putea sa se tina cont de valorile din buletinul toxicologic
pai si daca de la depistare pana la IML au precut peste 30 min? ce se intampla?
Ma surprinde ca ati primit rezultatul dupa trei luni, pentru ca daca concentratia in aerul expirat este peste 0,40mg/l este obligatorie recoltarea, iar de rezultatul analizei depinde solutia data. Ar insemna ca instanta a pronuntat o hotarare fara a avea probe clare. Probabil nu ati avut dvs cunostinta de ele.

Alte discuții în legătură

Alcoolemie - recalculare johnny25 johnny25 am fost depistat cu 0.42 la aparat etilotest pe 10 ianuarie, am fost la spital unde mi s-au recoltat 2 probe de sange, rezultatul a fost prima proba 1.10 si a ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan darac darac am fost depistat in trafic in influenta alcolului. pe alcoltest am avut0.50. am fost dus la spital pentru recoltarea probelor de sange, unde mi sau luat doua ... (vezi toată discuția)
Accident rutier (alcoolemie) alexteo19 alexteo19 Buna seara , pe data de 01.01.2011 am avut un accident soldat doar cu ranirea mea , un accident rutier considerat grav, am fost transportat la spital cu ... (vezi toată discuția)