avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Activitate cdi75

Activitate cdi75

Răspuns la discuția Amortizare autoturism
deci, daca autoturismul este din 2006 , l-am cumparat pe PFA in 2013 cu 35.000 lei, il pot amortiza in 2 ani sau trebuie repartizata cheltuiala pe 4 ani? Trebuie sa chem un expert tehnic care sa-mi spuna ca pot amortiza masina in 2 ani? Multumesc pentru raspunsul primit.
Sunt PFA si am achizitionat un autoturism secand hand. L-am inregistrat in registrul inventar si am trecut plata in registrul de incasari si plati. In afara de fisa mijlocului fix mai trebuie sa întocmesc si alte documente? Amortizarea poate fi mai mica de 4 ani?
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția uzucapiune extratabulara
nimeni, nici o parere? Parca nu as incerca uzucapiunea ca sa nu pierd taxa de timbru care se ridica la o suma destul de mare.:hm:
Răspuns la discuția uzucapiune extratabulara
si care ar fi motivul pentru care este necesara succesiunea?
Potrivit prevederilor art. 28 din Decretul-lege nr. 115/1938 pentru unificarea dispoziţiilor privitoare la cărţile funciare, cel ce a posedat un bun nemişcător în condiţiunile legii, timp de 20 ani, după moartea proprietarului înscris în cartea funciară, va putea cere înscrierea dreptului uzucapat.
X si Y, respectiv fiu si mama, sunt proprietari tabulari in cote de 1/2 asupra casa si teren. . Mama decedeaza in 1971, avand si alti mostenitori, iar fiul foloseste singur, in mod exclusiv imobilul pana in prezent. Poate fiul uzucapa in 20 ani conform Decretului lege 115/1938 partea de 1/2 apartinand decedatei proprietara tabulara?