Sunt PFA si am achizitionat un autoturism secand hand. L-am inregistrat in registrul inventar si am trecut plata in registrul de incasari si plati. In afara de fisa mijlocului fix mai trebuie sa întocmesc si alte documente? Amortizarea poate fi mai mica de 4 ani?
Multumesc anticipat.
Nu mai este nevoie de alte documente. Avand in vedere ca autoturismul nu este nou,conform pct.III 3 din ANEXA (catalogul privind clasificarea si duratele de functionare a mijloacelor fixe) la HG nr.2139/2004,in cazul mijloacelor fixe achizitionate cu durata normala de utilizare neconsumata,pentru care se cunosc datele de identificare(data punerii in functiune,durata normala de utilizare ramasa)recuperarea valorii de intrare se face pe durata normala de functionare ramasa. In cazul in care durata este expirata sau pentru care nu se cunosc datele de identificare,durata normala de functionare se stabileste de catre o comisie tehnica sau expert tehnic independent.
deci, daca autoturismul este din 2006 , l-am cumparat pe PFA in 2013 cu 35.000 lei, il pot amortiza in 2 ani sau trebuie repartizata cheltuiala pe 4 ani? Trebuie sa chem un expert tehnic care sa-mi spuna ca pot amortiza masina in 2 ani? Multumesc pentru raspunsul primit.