avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general incadrare mijloace fixe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

incadrare mijloace fixe

Buna ziua!
Am cumparat din Germania doua mijloace fixe second hand: un frigider(1000 euro) si un congelator(1000 euro). Va rog frumos sa-mi spuneti cum le incadrez: in ce grupa, clasa si pe ce perioada le amortizaz? fiind second hand au valoare mai mmica? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters109653 , utilizator 11:04, 9 Noiembrie 2009
V-as recomanda urmatoarea grupa de imobilizari:
2.1.23.2. ;durata de amortizare este intre 8-12 ani
Pt mijl fixe care nu sunt noi, se poate folosi si alta perioada de amortizare decit cea din nomenclator, dar nu mai putin decit perioada ramasa de la data fabricatiei pina la implinirea perioadei normale de amortizare.
Aceasta perioada trebuie sa rezulte dintr-o hotarire a asociatilor, consiliului de administrare.
Care e baza legala ,conform careia pot lua hotararea (AGA), ca perioada de utilizare a mijlocului fix , care nu e nou , sa fie " nu mai putin decat perioada ramasa de la data fabricatiei pana la implinirea perioadei normale de amortizare " ?

Multumesc
HG 2139/2004
3. In cazul mijloacelor fixe achizitionate cu durata normala de utilizare neconsumata, pentru care se cunosc datele de identificare (data punerii in functiune, durata normala de utilizare ramasa), recuperarea valorii de intrare se face pe durata normala de functionare ramasa.
In cazul mijloacelor fixe achizitionate cu durata normala de functionare expirata sau pentru care nu se cunosc datele de identificare, durata normala de functionare se stabileste de catre o comisie tehnica sau expert tehnic independent.

Scuze, nu hot AGA, ci comisie tehnica sau expert tehnic independent.
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2009
t.simona, utilizator
Da , am gasit .Modif.in 18.12.2008 (.......alte) .
Multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare autoturism cdi75 cdi75 Sunt PFA si am achizitionat un autoturism secand hand. L-am inregistrat in registrul inventar si am trecut plata in registrul de incasari si plati. In afara de ... (vezi toată discuția)
Achizitie masina second hand din ue CVASI CVASI Firma din RO platitoare de TVA achizitioneaza de la o PJ din Germania inregistrata in scopuri TVA o masina second hand pentru nevoile firmei. Pe factura de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare cumparare spatiu comercial daniella73 daniella73 am cumparat un modul stradal(nu este o constructie noua) in val de 5000lei in contabilitate o inregistrez 212=404 5000 Pentru a o putea amortiza cum trebuie ... (vezi toată discuția)