avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare cumparare spatiu comercial
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare cumparare spatiu comercial

am cumparat un modul stradal(nu este o constructie noua) in val de 5000lei
in contabilitate o inregistrez 212=404 5000
Pentru a o putea amortiza cum trebuie sa procedez si cam care ar fi perioada maxima de amortizare tinand cont de valoarea mica a cladirii?
sunt microintreprindere neplatitoare de tva
Ultima modificare: Luni, 23 Iunie 2014
daniella73, utilizator
Cel mai recent răspuns: daniella73 , utilizator 16:44, 23 Iunie 2014
Ati putea pe cod

1.5.14. Alte construcţii pentru afaceri, comerţ, depozitare neregăsite în cadrul subgrupei 1.5. : 16-24 ani

Potrivit HG 2139/2004:

3. În cazul mijloacelor fixe achiziţionate cu durata normală de utilizare neconsumată, pentru care se cunosc datele de identificare (data punerii în funcţiune, durata normală de utilizare rămasă), recuperarea valorii de intrare se face pe durata normală de funcţionare rămasă.
În cazul mijloacelor fixe achiziţionate cu durata normală de funcţionare expirată sau pentru care nu se cunosc datele de identificare, durata normală de funcţionare se stabileşte de către o comisie tehnică sau expert tehnic independent.
Ultima modificare: Luni, 23 Iunie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare mijloc fix second hand gothardmihaela gothardmihaela pot calcula amortizare la un auto vechi de 3 ani cumparat de la persoana fizica ,cu valoarea de 60.000 lei, si pe ce perioada? (vezi toată discuția)
Amortizare autoturism cdi75 cdi75 Sunt PFA si am achizitionat un autoturism secand hand. L-am inregistrat in registrul inventar si am trecut plata in registrul de incasari si plati. In afara de ... (vezi toată discuția)
Incadrare mijloace fixe irinacosiba irinacosiba Buna ziua! Am cumparat din Germania doua mijloace fixe second hand: un frigider(1000 euro) si un congelator(1000 euro). Va rog frumos sa-mi spuneti cum le ... (vezi toată discuția)