avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Amortizare mijloc fix second hand
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Amortizare mijloc fix second hand

pot calcula amortizare la un auto vechi de 3 ani cumparat de la persoana fizica ,cu valoarea de 60.000 lei, si pe ce perioada?
Cel mai recent răspuns: gothardmihaela , utilizator 17:30, 6 Aprilie 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul achizitionarii unui mijloc fix care nu este nou, durata normala de utilizare de a lungul careia se va recupera cheltuiala efectuata cu achizitia acestuia se determina conform prevederilor cap. III." Alte precizari" ,pct.3 din HG 2139/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.
Astfel:
- in cazul mijloacelor fixe achizitionate cu durata normala de utilizare neconsumata, pentru care se cunosc datele de identificare (data punerii in functiune, durata normala de utilizare ramasa), recuperarea valorii de intrare se face pe durata normala de functionare ramasa.
- in cazul mijloacelor fixe achizitionate cu durata normala de functionare expirata sau pentru care nu se cunosc datele de identificare, durata normala de functionare se stabileste de catre o comisie tehnica sau un expert tehnic independent.
Codul fiscal art.24 alin 11 pct.f spune ca :"f) mijloacele de transport pot fi amortizate şi în funcţie de numărul de kilometri sau numărul de ore de funcţionare prevăzut în cărţile tehnice, pentru cele achiziţionate după data de 1 ianuarie 2004"
multumesc f mult, asa citisem si eu dar de obicei cer mai multe pareri,am facut chiar si o adresa la ANAF, voi reveni cu raspunsul lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare autoturisme pentru taximetrie nukarela nukarela O firma de taxi achizitioneaza 2 autoturisme pentru utilizarea lor ca taximetre(Dacia Logan si Renault Symbol).Valoarea lor de achizitie este 1240 ron si ... (vezi toată discuția)
Inregistrare cumparare spatiu comercial daniella73 daniella73 am cumparat un modul stradal(nu este o constructie noua) in val de 5000lei in contabilitate o inregistrez 212=404 5000 Pentru a o putea amortiza cum trebuie ... (vezi toată discuția)
Amortizare autoturism cdi75 cdi75 Sunt PFA si am achizitionat un autoturism secand hand. L-am inregistrat in registrul inventar si am trecut plata in registrul de incasari si plati. In afara de ... (vezi toată discuția)