avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Activitate inastephanie

Activitate inastephanie

Răspuns la discuția ADMITERE BAROU 2012
Din cate stiu eu s-a mai intamplat asa ceva, s-au facut uneori greseli si nu s-a suparat nimeni ca s-au corectat.

adi_09 a scris:

lucrarile sunt corectate prin scanare nimeni nu bifeaza nimic si nu pune pixu pe lucrare. Este un soft care face toata treaba, iar rezultatul este fara de greseala.

Trebuie controlate si firmele, nu-i chiar asa cum spui tu. Din aceste motive cer firmele cazier judiciar la angajare, pentru ca sunt controlati la randul lor de altii.

porcul a scris:

eu nu i-am aparat dar nu inteleg de ce ii priviti ca pe niste hoti,ce dracu de gandire limitata e asta?este o organizatie profesionala unde iti cer niste conditii pentru a putea intra.care e problema?mergi sa te angajezi la o firma,te apuci sa le spui tu lor ce sa astepte de la candidati si pe cine sa ia,cum sa ii intrebe,ce sa ii intrebe,etc?eu chiar nu ma vad cu sacii in caruta.o sa ma vad vineri dupa ce se afiseaza si baremul la penal cand probabil cam stii intr-o oarecare proportie ce ai facut.dar faza asta este tipica pentru noi ca neam,nu suntem in stare sa facem ceva,gata aia is prosi.nu e nimeni de vina pentru incompetenta noastra.asta e viata,faci fata razbesti,nu faci fata te mananca ceilalti.dupa ce debitati mai vreti sa fiti si avocati.ce faceti in sala cand incepe sa latre procurorul sau celalalt avocat?stati putin,stiti,eu nu credeam ca despre asta vorbim azi,nu am apucat sa citesc... lol

Stiti unde sunt afisate rezultatele de la examen? Numai pe internet??!!! Examenul este prea serios sa se afiseze numai pe internet?!! Am o nedumerire, daca cer baremul cu raspunsurile, stampilat si semnat, oare de ce nu mi l-au dat/aratat? Apoi, daca incerc sa verific grila mea cu raspunsuri de ce nu imi da copie conf. orig?! Eu cum verific daca s-au numarat raspunsurile corect?! La unele intrebari nu mi-am scris pe hartie ce am raspuns si sunt in ceata...

Oricum, eu sunt de parere ca nu e "secure" examenul asta: adica daca sunt fie cu un rapsuns fie cu 2 raspunsuri e problematic pentru ca cine se infiltreaza (scuze, nu incerc sa fac acuzatii), daca are chef o bifeaza si pe a doua in caz ca a raspuns corect macar la una. Apoi, scanarea lucrarilor fara nume (coltul indoit) iarasi este o problema. Ma indoiesc ca daca le scaneaza cu nume este mai rau. Nu cred ca este mai rau sau creste numarul fraudelor. Pana la urma urmei pe ce pune nota, pe un formular fara nume, cu un numar scris de supraveghetorii din sala?!! Eu nu incerc sa demonstrez ca sunt mai buna ca altii pentru ca nu ma consider asa. Eu ori stiu de nota 10 ori....am ghinion, caci noroc nu am.

deveghe a scris:

Asa face romanul dupa ce isi vede treaba facuta. Si la coada la carne pe vremea lui ceausescu ala care prindea 100 de grame de pilitura de oase uita ca a stat la coada ca un sclav. Asa ca porcule mai bine stai in banca ta si nu iti lua viteza prea mare aparand niste hoti totusi. Inppa exista pentru PREGATIREA SI PERFECTIONAREA avocatilor NU PENTRU limitarea accesului in profesiei pe baza unor strategii ale unor grupuri interesate. S-ar putea sa iti schimbi repede opinia in legatura cu batutul la usa lor. Nu este usa lor, ca nu i-a facut mamica lor avocati , consilieri sau profesori Inppa. S-au facut unii pe altii. Ca idee , cei care sunt asa zisi profesori inppa ce zici , sunt chiar profesori ? Oricum stay cool ca ei se bazeaza exclusiv pe cei ca tine. Pana la urma in avocatura se mananca si kkt. Foarte mult s-ar putea spune.

porcul a scris:

pe ei nu ii intereseaza aceste aspecte si cine face scandal sau nu.este lege care reglementeaza profesia asta,precum si admitere in barou si de cate ori trebuie sa se organizeze examenul.ca este foarte greu,aia e altceva,dar nu avem ce face decat sa invatam:) nu iti imagina ca mie imi convine ca trebuie de exemplu sa imi mananc creierii de 4 luni incoace,dar asta e:) memoriile,petitiile si alte asemenea lucruri nu isi au rostul,nici macar nu faci valuri cu asa ceva,dar sa mai si darami ditamai vaporul :)

tare faza "inppa,unbr exista pentru a ne ajuta sa devenim avocati " :))))))))))))))))))))))))))))

Asa sa le spui clientilor tai cand / daca vei fi avocat: ca nu se merita sa faca petitii!?!!!!

porcul a scris:

pe ei nu ii intereseaza aceste aspecte si cine face scandal sau nu.este lege care reglementeaza profesia asta,precum si admitere in barou si de cate ori trebuie sa se organizeze examenul.ca este foarte greu,aia e altceva,dar nu avem ce face decat sa invatam:) nu iti imagina ca mie imi convine ca trebuie de exemplu sa imi mananc creierii de 4 luni incoace,dar asta e:) memoriile,petitiile si alte asemenea lucruri nu isi au rostul,nici macar nu faci valuri cu asa ceva,dar sa mai si darami ditamai vaporul :)

tare faza "inppa,unbr exista pentru a ne ajuta sa devenim avocati " :))))))))))))))))))))))))))))
asa e.... mai sunt greseli necorectate; nu le-a observat nimeni?! evictiunea (intrebarea 30, grila 2); daca e de buna-credinta il mai obliga la daune interese?!!!!
la intrebarea 28 grila 2 codul civil stipuleaza ca in situatia pluralitatii nu exista solidaritate..
intrebarile la care s-a raspuns potrivit unor decizii din anii 1974 sunt cam expirate, situatiile juridice sunt din ce in ce mai diverse/complexe.
Apropo de numarul de inregistrare si numarul de catalog/ordine, nu cumva unul dintre ele trebuie sa fie acelasi cu nr. de inregistrare? In privinta conditiilor din sala, a fost infernal sa completez baremul, sa umplu cerculetele in conditiile in care am fost in aula si nu aveam pe ce sa tin foile. Totusi, de apreciat ca ne-au dat apa de baut la intrarea in sala.

b]doomkikidex a scris:

Ce tare...;,cozonacul e din ce in ce mai mic,,:)) Era o vreme cand intrarea in profesia de avocat nu era atat de anevoioasa, acum vad ca peste tot e din ce in ce mai dificil.

adi_09 are dreptate, este vorba despre dreptul subiectiv civil, nu despre dreptul nepatrimonial

adi_09 a scris:

porcul a scris:

asa ziceam si io in seara asta dar de ex la g1 la grila 40 de abia in seara asta am obs ca ei fac mentiune despre dreptul subiectiv care e imprescriptibil deci nu incepe nici un termen de prescriptie sa curga,eu in ex nu am fost atent ce scrie si am pus rasp "a" care era bun pe barem dar nu e bun d.p.d.v legal :) de restul nu comentez. + nu inteleg de ce va doare capul daca exista sau nu pile pentru ca nu e pe locuri si aici nu e ca la inm,aia mai buni supravietuiesc

uita-te in cartea lui boroi la prescriptie si vezi ca despre dreptul subiectiv civil pur si simplu vorbeste, a carui prescriptie incepe sa curga de la data nasterii raportului juridic.

Posibil ca m-am uitat pe alt barem din alt an; ideea este ca se mai greseste. Eu pricep de ce au anulat si nu a pierdut nimeni nimic. La grila/raspunsul anulat toti au fost punctati indiferent de raspuns (raspunsul din baremul initial si raspunsul din baremul dupa contestatii). Printre intrebarile contestate de mine este intrebarea cu nr. 30 (grila 2); deoarece examenul a fost partial potrivit prevederilor codului nou si codul vechi a fost baza, la intrebarea 30 raspunsul trebuia sa fie potrivit codului vechi, deci este o exceptie, prin urmare raspunsul corect este numai litera b. Insa, cu zapaceala asta cu codurile, este lesne de inteles de ce au fost indulgenti si i-au punctat si pe unii si pe ceilalti. Eu am gasit mai multe greseli insa .... nu stiu care este soarta contestatiei mele. Am intrebat persoane cunoscatoare si practicieni si au spus ca anchetarea abaterilor disciplinare ale avocatilor este in atributia Comisiei de disciplina, nu a Consiliului. Consiliul ancheteaza abaterile decanilor.

doomkikidex a scris:

inastephanie...nu stiu despre ce barem gresit vorbesti la inm. anul asta cel putin n-a existat asa ceva, nu s-a admis nicio contestatie.
Felicitari celor care au mai urcat in punctaj:) Eu in schimb nu inteleg de ce le-au anulat, mi se par clare si raspunsurile chiar se gasesc in carti.
adi_09, ai dreptate, in cod e exact formularea din grila.
Ideea este ca se intampla sa greseasca; daca la INM se greseste baremul, posibil sa se intample si pe la ... Modificari la barem se fac pe la multe concursuri.

doomkikidex a scris:

Pe ce barem de la inm s-au rectificat 5 greseli si cand?

Oare cate greseli sunt in total?! Eu am gasit cateva si le-am contestat.
M-am uitat pe baremul de la INM si erau 5 greseli pe care le-au rectificat si o observatie la o grila. Sa speram ca se modifica baremul.

avdiana a scris:

m-am informat la telefonul afisat pe site- ul INPPA si mi s-a comunicat faptul ca cel mai probabil se vor comunica rezultatele contestatiilor maine....insa mi-au recomandat totusi sa mai dau cate un refresh paginii lor din cand in cand si astazi:stunned:
programul lor se termina la ora 19 pentru secretariat.....poate afiseaza la ora 19:surrender:

Esti sigur de punctaj? Nu s-au anuntat rezultatele. Daca la INM de prima proba, eliminatorie, s-a trecut cu punctaj sub 7 de ce te grabesti sa faci afirmatii pesimiste. Daca te-ai uita cu atentie pe lista cu rezultatele de la prima proba ai observa realitatea.

Apropo de barem, am o nedumerire: cine ancheteaza abaterile disciplinare savarsite de avocati: consiliul sau comisia? Se face deosebirea intre decani si avocati in privinta anchetarii abaterilor?