Dupa opinia dvs., eu daca am revenit din concediul de maternitate in nov.2011( acordat in baza OUG 148/2005) nu mi se recunoaste vechimea in specialitate!Eu va contrazic....institutia la care lucrez a solicitat un punct de vedere Ministerului Muncii vizavi de aceasta problema, iar raspunsul lor a fost ca se recunoaste vechimea in specialitate tocmai in baza OUG nr.124/2011.Cu aceeasi mentalitate m -am confruntat si eu la servici........si initial eu m-am a adresat celor de Ministerul Muncii , am aratat raspunsul superiorilor mei care au cerut un punct de vedere oficial. OUG nr.124/2011 completeaza oug 148, si o completeaza de la 01.01.2012, care este problema?.OUG nr.124/2011 modifica si completeaza mai multe legi......De fapt noi vorbim de oug 148 cu modificarile si completarile ulterioare...Ex. .Daca ceream in decembrie o adeverinta cu vechimea in specialitate , normal ca imi scadeau cei 2 ani, nu aparea aceasta prevedere de vechime in specialitate. Dupa aceasta completare a oug 148, situatia s-a schimbat .Nu vreau sa intru in polemica cu nimeni, este o problema de care m-am izbit si eu anul acesta, puteam fi promovata la inceputul anului, dar e bine si acum la sfarsit !:))
Asa s juristii, interpreteaza fiecare cum vrea...pot sa va arat un raspuns de la Ministerul muncii!In perioada 2009-2011 am fost in concediu de maternitate si imi este recunoscuta perioada de vechime in specialitate pentru un concurs de promovare in functie!
OUG 124/2011 MODIFICA OUG NR. 148/2005, în baza căreia aţi benefciat de concediu pentru cresterea copilului. Potrivit, OUG NR. 148/2005, modificat prin OUG 124/2011, art. 18, pct 7 recunoaste vechimea in munca, servici si in specialitate si se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea.. Deci se aplica si dvs aceste prevederi.