Am actionat in instanta primaria, obiectul cauzei obligatia de a face, materie juritica civil. In cazul in care o sa pierd trebuie sa platesc cheltuieli de judecata?
M-am gandit sa deschid un proces in scopul dovedirii ilegalitatii unui semn de circulatie, respectie semnul de restrictie la 30km/h. Am dovada de la consiliul judetean ca administratorul drumului este primaria, iar primaria mi-a dat dovada ca semnul nu este aprobat in consiliu local conform OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Pe acel sector de drum am fost amendat si mi-a fost retinut permisul de conducere 90 zile. O data dovedita ilegalitatea acelui semn as putea sa cer daune pentru prejudiciul adus de acel semn dovedit ilegal? Multumesc anticipat.
Deci din ce spuneti dvs. deduc ca desi toate probele sunt in favoarea mea judecatorul ma poate condamna pentru simplul fapt ca asa vrea el si nu poate fi tras la raspundere de nimeni. Inseamna cumva ca suntem intr-un stat de drept, democratic? Dar daca ma adresez la CEDO as avea oare castig de cauza? Multumesc anticipat
se poate face plangere impotriva judecatorilor ca nu au tinut seama de probele noi aduse la dosar la CSM sau la inspectia judiciara? si daca da pe ce articol? merci anticipat
Am contestat un proces verbal pentru incalcarea limitei de viteza de 30 km/h stabilita de un indicator. M-a prins radarul cu 81 km/h. Mi s-a retinut si permisul de conducere. Pe fond am adus ca proba faptul ca indicatorul de 30 km/h nu este aprobat prin consiliu local, proba respinsa de judecator pe motiv ca cica administratorul drumului nu este primaria ci administratia de drumuri si poduri. In recurs am adus act de la consiliu judetean care demonstreaza ca administratorul drumului este primaria si am prezentat din nou actul de la primarie cum ca nu este aprobat semnul prin consiliul local.... Le-am argumentat faptul ca, conform legii OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, semnul este ilegal, deci fapta nu exista. Nu inteleg de ce am pierdut. Unde pot sa merg mai sus sa depun contestatie? Ce mai pot sa fac? Multumesc anticipat