avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am pierdut pe fond si pe recurs desi am avut probe
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am pierdut pe fond si pe recurs desi am avut probe

Am contestat un proces verbal pentru incalcarea limitei de viteza de 30 km/h stabilita de un indicator. M-a prins radarul cu 81 km/h. Mi s-a retinut si permisul de conducere. Pe fond am adus ca proba faptul ca indicatorul de 30 km/h nu este aprobat prin consiliu local, proba respinsa de judecator pe motiv ca cica administratorul drumului nu este primaria ci administratia de drumuri si poduri. In recurs am adus act de la consiliu judetean care demonstreaza ca administratorul drumului este primaria si am prezentat din nou actul de la primarie cum ca nu este aprobat semnul prin consiliul local.... Le-am argumentat faptul ca, conform legii OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, semnul este ilegal, deci fapta nu exista. Nu inteleg de ce am pierdut. Unde pot sa merg mai sus sa depun contestatie? Ce mai pot sa fac? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: RCarlos , utilizator 23:32, 14 Octombrie 2012
orice cale de atac extraordinara veti exercita, solutionarea acesteia va depasi cu mult executarea sanctiunii - 3 luni. iar o soluite favorabila - putin probabila, dar sa presupunem ca ati cistiga procesul - nu va mai avea nici un efect asupra dvs deoarece oricum ati executat sanctiunea complementara.

exercitarea caii de atac extraordinare nu suspenda executarea sanctiunilor.
se poate face plangere impotriva judecatorilor ca nu au tinut seama de probele noi aduse la dosar la CSM sau la inspectia judiciara? si daca da pe ce articol? merci anticipat
Ultima modificare: Vineri, 12 Octombrie 2012
RCarlos, utilizator
CSM nu va sanctiona judecatorii ptr solutiile date in dosare, mai ales daca aunfost confirmate in caile de atac. in plus, CSM nu are puterea de a modifica sentinte.
deci sa inteleg ca nu pot face nimic?
Deci din ce spuneti dvs. deduc ca desi toate probele sunt in favoarea mea judecatorul ma poate condamna pentru simplul fapt ca asa vrea el si nu poate fi tras la raspundere de nimeni. Inseamna cumva ca suntem intr-un stat de drept, democratic? Dar daca ma adresez la CEDO as avea oare castig de cauza? Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv radar gabrielcostache24 gabrielcostache24 M.a luat radarul cu 84 km/h unde limitarea de viteza era de 50 km/h ( așa mi-a spus polițistul ) dar eu nu am văzut nici un indicator pe sensul meu de mers ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru depasirea limitei de viteza calota.marinela91@gmail.com calota.marinela91@gmail.com Bună seara! In luna decembrie 2023 sotul a fost oprit de un echipaj radar care i-a făcut proces verbal de suspendare a permisului pentru 3 luni plus amenda ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor . repunere pe rol contestatie 123km/h pe restrictie 70km/h buna ... Nickolas887 Nickolas887 repunere pe rol contestatie 123km/h pe restrictie 70km/h buna ziua va rog un raspuns ce sanse am ? cum pot sa formulez ca eu nu am fost in acel sector de ... (vezi toată discuția)