M.a luat radarul cu 84 km/h unde limitarea de viteza era de 50 km/h ( așa mi-a spus polițistul ) dar eu nu am văzut nici un indicator pe sensul meu de mers și nici pe partea opusa de limitare 50 ! Am scris in pv ca nu recunosc ca am mers cu 84 km! Vreau sa contest PV acum si doresc puțin ajutor din partea Dvs ! De ce sa ma iau in contestație ,ce motive sa introduc ?
In PV de contraventie cum este descrisa fapta pe care ati savirsit-o ? Scrie ceva de genul "A fost inregistrat circulind cu viteza de 84 km/h in zona cu limitare de viteza de 50 km/ h " ? Sau este precizata numai prima parte , cea doar de inregistrare a vitezei de 84 km/h ? Asta doar in ideea ca erati "in localitate", lucru ce trebuia sa apara si in PV, la precizarea locului faptei.
Puteti sa revedeti locul faptei printr-o vizita ulterioara, pentru a filma eventual existenta sau inexistenta acelei limitari de viteza.
Politia este obligata de art. 121 alin 2 din HG1391/2006 sa depuna ca proba inregistrarea video a faptei, precum si documente care atesta operarea radarului de personal autorizat , respectiv buletinul de verificare metrologica in termen a aparatului (se verifica in fiecare an).
Daca nu exista proba pentru limitarea de viteza de 50 km/h aveti ce contesta.
Circulatia pe drumurile publice cu o anumita viteza (fie ea si de 300 km/h) nu este interzisa de codul rutier, ci este interzisa doar depasirea limitei de viteza admisa pe acel sector de drum (prin limita a categoriei de drum sau indicator de restrictie) - art. 121 alin 1. Conteaza deci contextul, 84 de km/h pe autostrada nu e acelasi lucru ca in localitate. Trebuie dovedita acea limitare.
Amenda radar
goldieczr
Buna ziua. Acum cateva zile am fost surprins cu 133 km/h in localitate (pe o sosea larga, absolut libera fiind mijlocul noptii, unde nimeni nu merge cu mai ... (vezi toată discuția)