avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rog ajutor . Repunere pe rol contestatie 123km/h pe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rog ajutor . Repunere pe rol contestatie 123km/h pe restrictie 70km/h buna ...

repunere pe rol contestatie 123km/h pe restrictie 70km/h
buna ziua
va rog un raspuns
ce sanse am ?
cum pot sa formulez ca eu nu am fost in acel sector de drum care apare pe filmare(km57+800 ci mai in spate, eu pe filmare aparand inaintea indicatorului de restrictie, si dupa ce am trecut de el se obesrva reducerea vitezei mele...mai mentionez ca pe pv nu este specificat seria aparatului radar doar modelul (Autovision) si nu se poate demonstra ca metrologia valabila apartine acelui aparat...

Pe rol fiind judecarea plângerii contravenţionale formulată de petentul ...
împotriva procesului verbal de contravenţie seria ...
cu intimatul IPJ ..
La apelul nominal făcut în şedinţa publică a răspuns petentul, lipsind reprezentantul
intimatului.
Procedura legal îndeplinită.
S-a făcut referatul cauzei de către grefierul de şedinţă care învederează că s-a înaintat la dosar
de către IPJ întâmpinare, în dublu exemplar, însoţită de întregul material care a stat la baza
sancţionării petentului, comunicându-se un exemplar de pe aceasta şi petentului, după care, instanţa a
procedat la verificarea competenţei materiale şi teritoriale în soluţionarea plângerii şi având în vedere
locul săvârşirii contravenţiei, în conformitate cu prevederile art. 32 alin. 2 din OG 2/2001
republicată raportat la dispoziţiile art. 131 C.proc.civ. constată că este competentă în soluţionarea
prezentei cauze.
Constatând că nu mai sunt cereri prealabile de formulat sau excepţii de invocat, instanţa
acordă cuvântul pe probe.
Petentul solicită în dovedirea cererii, încuviinţarea probei cu înscrisuri.
În continuare, instanţa procedează la vizionarea CD-ului nr. 3001/291/650, privind
înregistrarea video radar, înaintat de către intimat cu adresa nr. 38567/16.11.2020.
Deliberând cu privire la cererile de probatoriu formulate în cauză de către ambele părţi,
instanţa încuviinţează pentru părţi proba cu înscrisurile depuse la dosar, intimatului şi proba cu CDul conţinând înregistrarea video-radar, apreciind că acestea ca fiind admisibile, pertinente şi
concludente în soluţionarea cauzei, având în vedere disp. art. 255 şi 265 şi următoarele C.pr.civ.
Nemaifiind cereri de formulat sau probe de administrat, în baza art. 244 Cod proc. civilă,
instanţa declară cercetarea procesului încheiată şi, în baza dispoziţiilor art. 392 Cod proc. civilă
declară deschise dezbaterile în fond şi acordă cuvântul părţii prezente.
Petentul solicită admiterea plângerii, anularea procesului verbal, pentru faptul că nu sunt
menţionate datele de identificxare ale aparatului video radar şi faptul că aşa cum reiese şi din
înregistrarea video radar nu se afla pe un sector de drum cu viteza de 70 km/h, cum s-a reţinut prin
procesul verbal.
În baza dispoziţiilor art. art. 394 din Codul de procedură civilă, instanţa declară închise
dezbaterile în fond şi reţine cauza spre soluţionare.
INSTANŢA
Deliberând, instanţa constată că pentru o justă soluţionare a cauzei se impune completarea
probatoriului şi lămurirea împrejurărilor cauzei deduse judecăţii, motiv pentru care în baza art. 400
C.pr.civ., va dispune repunerea cauzei pe rol, cu citarea părţilor, şi emiterea unei adrese către
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA – Direcţia Regională de Drumuri şi
Poduri Craiova – Secţia de Drumuri Naţionale ..., pentru a comunica limita de viteză pe
tronsonul de drum menționat în cuprinsul procesului verbal de contravenție seria PGJW nr.
052820/11.09.2020, respectiv DN 66, localitatea Vârţ, jud- Gorj, km 57+800 m.
2
Văzând şi dispoziţiile art. 400 C.p.civ.,
PENTRU ACESTE MOTIVE,
ÎN NUMELE LEGII
DISPUNE
Repune cauza pe rol.
Acordă termen la data de 14.01.2021, ora 09:00, termen pentru când se vor cita legal părţile.
Se va emite adresă către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA –
Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova – Secţia de Drumuri Naţionale Tg Jiu, pentru a
comunica limita de viteză pe tronsonul de drum menționat în cuprinsul procesului verbal de
contravenție seria PGJW nr. 052820/11.09.2020, respectiv DN 66, localitatea Vârţ, jud- Gorj, km
57+800 m.
Pronunţată în şedinţă publică, din 26.11.2020, la Judecătoria Tg-Jiu.
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 11:40, 31 Ianuarie 2021
Daca viteza care este consemnata in PV de contraventie, de 123 km/h apare pe film ca fiind a masinii dvs., doar inainte de acel indicator de restrictie la 70 km/h aveti un motiv de a contesta acel PV. Daca apare si dupa indicator, nu aveti.
Din punct de vedere metrologic puteti folosi prevederile din NML 021-05 si vedeti daca au fost respectate:
"3.5.1. Înregistrările efectuate trebuie să cuprindă cel puţin următoarele:
- data şi ora la care a fost efectuată măsurarea;
- valoarea vitezei măsurate;
- imaginea autovehiculului, din care să poată fi pus în evidenţă numărul de înmatriculare al acestuia.
....................
5. Atestarea legalităţii
5.1. Atestarea legalităţii unui cinemometru se realizează numai după demonstrarea conformităţii acestuia cu cerinţele metrologice şi tehnice indicate în tabelul 1, pentru fiecare modalitate de control aplicabilă pentru introducerea pe piaţa şi punerea în funcţiune, respectiv pentru utilizare.
5.2. Atestarea legalităţii se realizează prin aplicarea marcajelor metrologice şi eliberarea unor documente specifice, în conformitate cu prevederile instrucţiunilor de metrologie legală în vigoare.
5.2.1. În buletinele de verificare metrologică, eliberate în urma verificărilor iniţiale şi a verificărilor periodice ale cinemometrelor montate pe maşini, care funcţionează în regim staţionar, sau atât în regim staţionar cât şi în regim de deplasare, trebuie să se menţioneze marca şi numărul de înmatriculare ale autovehiculului de patrulare pe care este amplasat cinemometrul, legalitatea cinemometrului fiind valabilă numai pe autovehiculul pe care acesta era montat la momentul efectuării verificării metrologice.
5.2.2. În buletinele de verificare metrologică, eliberate în urma verificărilor iniţiale şi a verificărilor periodice ale cinemometrelor fixe, montate pe un amplasament special amenajat, trebuie să se menţioneze amplasamentul exact al cinemometrului, legalitatea cinemometrului fiind valabilă numai pe amplasamentul prevăzut în buletinul de verificare metrologică."
[ link extern ]
Exista numarul masinii (MAIXXX) specificat in PV de contraventie, identic cu cel din buletinul de verificare metrologica ?
Este buletinul de verificare metrologica in termen ?

Mie mi se pare ca instanta a retinut doar faptul ca dvs. contestati acea limita de 70 km/h ca fiind reala. De aceea a cerut confirmare.
Mulțumesc pt răspuns dar cred ca nu m.am făcut înțeles
Petentul solicită admiterea plângerii, anularea procesului verbal, pentru faptul că nu sunt
menţionate datele de identificare ale aparatului video radar şi faptul că aşa cum reiese şi din
înregistrarea video radar nu se afla pe un sector de drum cu viteza de 70 km/h, cum s-a reţinut prin
procesul verbal.
Poziția de pe filmare este poziția autospeciale data de GPS radarului care nu este aceeasi poziție cu poziția autovehicului în care ma aflam iar pe filmare se vede ca și cum as fii înainte de indicatorul restrictiv sau chiar în drept.
Cum pot demonstra ca nu ma aflam pe acel sector când am fost surprins... E clar ca în afara localității pe DN limita e de 100 și văzând indicatorul nu am frânat brusc am lăsat sa curgă...
Cum pot convinge judecătorul ca este o iluzie la începutul filmării când am fost surprins...
Ce fel de expertiza pot face și cum as putea întra în posesia filmării întrucât am văzut-o doar în sala în timpul procesului...
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2020
Nickolas887, utilizator
Aveti dreptul la o copie a acelei filmari si trebuia sa cereti acest lucru in plingerea contraventionala.
In mod normal si dvs. ca petent si intimatul trebuie sa depuna la dosarul cauzei inscrisuri (probe) in dublu exemplar, unul pentru instanta si unul pentru partea adversa.
Faceti cerere catre instanta sa va trimita acea inregistrare.

Eu am inteles foarte bine ce ati spus, in prima postare. Trebuie sa se vada pe film valori ale vitezei mai mici de 123 km/h dupa ce treceti de indicator, ca sa puteti sustine ca :
1. Valoarea trecuta in PV de contraventie corespunde perioadei de dinainte de acel indicator.
2. Nu ati frinat brusc, dar totusi, indicatorul il puteati zari de la distanta si ar rezulta ca ati frinat cumva, inainte.

Dvs. veti fi judecat doar in raport cu acea valoare de viteza, daca dupa indicator se vad pe inregistrare alte valori, mai mici, instanta nu va judeca pentru alea. Fapta se judeca dupa ce e consemnat in PV de contraventie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2020
latka, utilizator
Se vad valorile mai mici.
Filmarea începe cu 123km/h înainte de indicator sau în dreptul lui apoi scade 117...110....
Ma puteți ajuta cu un model sau care este procedura în continuare
Am fost citat pe 14ian la repunerea pe rol
Mai pot face ceva
Ce pot depune la dosar pana atunci sau în ziua procesului.
Mulțumesc pentru timpul acordat
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2020
Nickolas887, utilizator
Puteți să susțineți aceste lucruri chiar la înfățișarea de pe 14 ianuarie, nu e nimic special. Instanța va judecă doar pentru ce scrie în PV de contravenție. Susțineți ca asa cum s-a putut viziona la înfățișarea anterioară valoarea de 123km /h este înregistrată de către aparatul radar până în dreptul acelui indicator, prin urmare nu se susține ceea ce scrie în PV de contravenție ca această valoare a fost înregistrată de aparatul radar in zona de limitare de viteză la 70 km/h. În consecință fapta sancționată în PV nu există, deci acel PV de contravenție trebuie anulat.

Nickolas887 a scris:

Se vad valorile mai mici.
Filmarea începe cu 123km/h înainte de indicator sau în dreptul lui apoi scade 117...110....
Ma puteți ajuta cu un model sau care este procedura în continuare
Am fost citat pe 14ian la repunerea pe rol
Mai pot face ceva
Ce pot depune la dosar pana atunci sau în ziua procesului.
Mulțumesc pentru timpul acordat

Alte discuții în legătură

Lipsa datelor de identificare ale aparatului radar de pe procesul verbal Avocat Julea Stefan Avocat Julea Stefan Iata un nou motiv de anulare care poate fi des folosit: De obicei, pe procesele verbale de contraventie se mentioneaza ca x a fost depistat cu auto ... ... (vezi toată discuția)
Radar elcudan elcudan care este mar]a de eroare a aparatului radar +- cati km am fost prins cu 103 si mi=au luat carnetul (vezi toată discuția)
Pregătirea pentru a treia înfățișare la judecătorie pt contestarea procesului verbal Ionel firu Ionel firu Bună seara am făcut și eu contestație pt un proces verbal în care dnl polițist mi-a scris că ma luat cu aparatul radar cu o viteză de 115 km/h m-am ... (vezi toată discuția)