In urma cu o luna am achitat suma de 3.100 euro cu titlu de avans in vederea achizitionarii unui apartament. S-a specificat ca, contractul autentic se va incheia pana pe 30.09.2012. Dupa incheierea antecontractului am aflat ca promitentul-vanzator a efectuat lucraeri de extindere a apart. asupra partilor indivize comune fara autorizatie de constructie. Am notificat vanzatorul sa se prezinte la notar pe data de 01.10.2012 cu toate actele necesare perfectarii contractului autentic, fiindca 30.09.2012 cadea intr-o zi nelucratoare. Acesta s-a prezentat fara nici un document si am dat o declaratie notariala comuna in care eu am solicitat incheierea contractului, am aratat ca am toata suma conform antecontractului si vanzatorul a declarat ca nu ne-am prezentat pana in 30.09.2012 si ca nu are CF individual din cauza faptului ca eu as fi solicitat muncitorilor lui sa faca anumite modificari in apart. Minciuni. I-am cerut sa imi restituie suma achitata cu titlu de avans insa s-a ridicat si a plecat si de atunci nu mai dau de el. Ce ar trebui sa fac in aceasta situatie pentru a-mi recupera cei 3.100 euro. Sa actionez pe civil sau pe penal?