avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune pentru recuperarea sumelor achitate cu titlu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune pentru recuperarea sumelor achitate cu titlu de avans la antecontract

In urma cu o luna am achitat suma de 3.100 euro cu titlu de avans in vederea achizitionarii unui apartament. S-a specificat ca, contractul autentic se va incheia pana pe 30.09.2012. Dupa incheierea antecontractului am aflat ca promitentul-vanzator a efectuat lucraeri de extindere a apart. asupra partilor indivize comune fara autorizatie de constructie. Am notificat vanzatorul sa se prezinte la notar pe data de 01.10.2012 cu toate actele necesare perfectarii contractului autentic, fiindca 30.09.2012 cadea intr-o zi nelucratoare. Acesta s-a prezentat fara nici un document si am dat o declaratie notariala comuna in care eu am solicitat incheierea contractului, am aratat ca am toata suma conform antecontractului si vanzatorul a declarat ca nu ne-am prezentat pana in 30.09.2012 si ca nu are CF individual din cauza faptului ca eu as fi solicitat muncitorilor lui sa faca anumite modificari in apart. Minciuni. I-am cerut sa imi restituie suma achitata cu titlu de avans insa s-a ridicat si a plecat si de atunci nu mai dau de el. Ce ar trebui sa fac in aceasta situatie pentru a-mi recupera cei 3.100 euro. Sa actionez pe civil sau pe penal?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 15:42, 16 Octombrie 2012
Civil. Rezoluţiunea antecontractului, restituirea avansului, eventual daune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pact asupra unei succesiuni viitoare Daniela Covaci Daniela Covaci Prin antecontractul de vânzare încheiat în formă autentică sub nr.346/21.02.2016, vânzătorul-promitent A.B. şi promitentului cumpărător C.D. şi-au ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare apartament alinan2 alinan2 Buna ziua, Expun pe scurt situatia actuala: antecontractul expira la 30.05.2010 si aparatamentul nu este finalizat(si nici nu sunt sanse de finalizare pana ... (vezi toată discuția)
Renuntare antecontract vanzare cumparare Razvan112 Razvan112 Buna ziua, Am facut un antecontract vanzare cumparare si doresc rezilierea acestuia. In antecontract sunt stipulate urmatoarele: \"In cazul in care ... (vezi toată discuția)