multumesc de raspuns.
in cazul firmei noastre nu exista un contract colectiv de munca, insa nu am reusit pe site-ul ministerului muncii sa-mi dau seama daca exista sau nu vreun CCM la nivel de ramura care sa ni se potriveasca.
firma are ca obiect de activitate productie matrite si piese material plastic pentru industria auto (ramura de productie as zice eu).
ma puteti ajuta in acest sens pentru a vedea daca ne incadram undeva??
multumesc anticipat
Buna ziua,
reprezint o firma producatoare de mase plastice (accesorii auto) si avem o situatie cu unul din angajatii nostri, recent angajat in cadrul firmei noastre, in sensul:
- acesta a fost angajat prima data in anul 2008, la firma de curierat CARGUS, iar din martie 2011, este angajatul nostru.
de circa 1 saptamana, a fost "cooptat" in Sindicat, iar acum a venit cu o solicitare la biroul resurse umane in sensul acordarii sporului de vechime.
Precizez faptul ca nu exista un contract colectiv de munca la nivelul societatii, iar sindicatul nu are reprezentativitate deocamdata.
Intrebarea noastra ar fi, daca suntem obligati sa-i acordam acest spor de vechime, de cand anume si in baza carei legi.
Celalata intrebare este legata tot de acordarea sporului de vechime pentru alti angajati care au obtinut o decizie definitiva impotriva societatii in acest sens, in care spune ca suntem obligati sa calculam si sa acordam in continuare acest spor. Decizia a fost data inainte de aparatia legii dialogului social. In acest caz mai trebuie sa le acordam sau nu?