avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1285 soluții astăzi
Forum Activitate isav007

Activitate isav007

De certificat am nevoie la notar,persoana respectiva avand 70 de ani.
Acum alta intrebare.
Este valabil un act,o adeverinta de la un medic psihiatru,si daca da cate zile este valabila acea adeverinta?.
Multumesc.
Am fost astazi la IML pentru obtinerea unui certificat de discernamant.
Acolo mi s-a spus ca persoana pentru care trebuie certificatul va trebui internata la ei timp de trei zile pt. al tine sub observatie,asta cand vor avea ei locuri libere.
Mie mi se pare cel putin ciudat,sa nu zic o tampenie sa internezi un om sanatos trei zile la azil pt .un certificat.
Chiar asa e procedura sau vor sa ma prosteasca pe mine si sa mai scoata niste bani.
Legea17/2000,spune ca "
Art. 30
Persoana varstnica, astfel cum este definita la art. 1 alin. (4), va fi asistata, la cererea acesteia sau din oficiu, dupa caz, in vederea incheierii unui act juridic de instrainare, cu titlu oneros sau gratuit, a bunurilor ce-i apartin, in scopul intretinerii si ingrijirii sale, de un reprezentant al autoritatii tutelare a consiliului local in a carui raza teritoriala domiciliaza persoana varstnica respectiva.
Daca notarul considera ca nu este nevoie de un reprezentant al Autoritatii Tutelare,contractul de intretinere ar putea fi atacat chiar daca intretinatorul isi respecta obligatiile?.
In cazul unui contract de intretinere este sau nu obligatorie prezenta unui reprezentant al Autoritatii Tutelare?.
Unii notari sustin ca nu este necesara prezenta lui,cel mult unul sau doi martori care sa fie prezenti la semnarea contractului.
Conform art.1091 CC."Până la dovada contrară, înstrăinarea cu titlu oneros către un descendent ori un ascendent privilegiat sau către soţul supravieţuitor este prezumată a fi donaţie dacă înstrăinarea s-a făcut cu rezerva uzufructului, uzului ori abitaţiei sau în schimbul întreţinerii pe viaţă ori a unei rente viagere ",cine trebuie sa faca dovada platii ,in cazul unui proces,paratul ca sa platit aceea tranzactie sau reclamantul ca nu sa platit ?.
Va multumesc.
Daca se face contract de vanzare-cumparare si vanzatorul,respectiv tatal meu , ramane sa locuiasca in aceeasi casa pe care a vandut-o ,nu e o prezumtie ca este o donatie deghizata?.
Buna ziua.
Tatal meu doreste sa-mi cedeze mie partea lui de mostenire primita in urma succesiuni dupa mama mea.
Tinand cont ca mai am frati care nu vor fi multumiti de aceasta decizie, va intreb care ar fi cea mai buna varianta de contract pentru a avea cele mai mari sanse de castig in cazul unui proces.
Va multumesc.