Buna ziua.
Suntem parintii a doi baieti gemeni de 31 de ani. In 2010, am facut credit imobiliar de 90.000 euro, pentru a le cumpara un apartament cu 2 camere in Bucuresti. Pana azi, am platit din credit valoarea de 65.000 de euro , ramanand de plata 25.000 euro. In anul 2015, unul s-a casatorit si impreuna cu sotia lui au ramas in apartament; atunci era platita deja suma de 55.000 euro la banca si mai erau de achitat 35.000 euro. De un an, platesc cei tineri rata de 300 de euro.
Ne-am gandit sa le propunem cuscrilor sa participe cu o parte din valoarea de 35.000 euro, pentru ca in momentul achitarii integrale a creditului sa facem act de vanzare-cumparare pe numele copiilor. N-au avut nicio indoiala ca vom face acest lucru, noi fiind familie serioasa ( fiul nostru este conferentiar la Universitatea Politehnica Bucuresti- Automatica; stiu ca pentru unii nu conteaza asta , pentru ca intr-o familie pot fi si oameni rau-intentionati, indiferent de functie sau de cat au invatat in viata ).
Dar ei nu sunt de acord sa contribuie la achitarea acestui apartament , ne-au raspuns ca au bani, dar vor sa-si traiasca viata cu ei, nu sa dea copiilor, cum facem noi. Ne-au facut si morala, ca traim viata copiilor, tot incercand sa-i ajutam mereu.
Daca creditul se va finaliza in scurt timp ( tot cu ajutorul nostru), ce act trebuie sa incheiem cu fiul nostru , pentru ca la o eventuala separare (in timp, nu se stie vreodata) fiecare sa obtina valoarea cu care a contribuit.
Celalalt baiat a achizitionat un apartament prin programul ”Prima casa”.
Multumesc mult.
Ion si Ioana Patrascu