avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum sa procedam in momentul achitarii creditului?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum sa procedam in momentul achitarii creditului?

Buna ziua.

Suntem parintii a doi baieti gemeni de 31 de ani. In 2010, am facut credit imobiliar de 90.000 euro, pentru a le cumpara un apartament cu 2 camere in Bucuresti. Pana azi, am platit din credit valoarea de 65.000 de euro , ramanand de plata 25.000 euro. In anul 2015, unul s-a casatorit si impreuna cu sotia lui au ramas in apartament; atunci era platita deja suma de 55.000 euro la banca si mai erau de achitat 35.000 euro. De un an, platesc cei tineri rata de 300 de euro.

Ne-am gandit sa le propunem cuscrilor sa participe cu o parte din valoarea de 35.000 euro, pentru ca in momentul achitarii integrale a creditului sa facem act de vanzare-cumparare pe numele copiilor. N-au avut nicio indoiala ca vom face acest lucru, noi fiind familie serioasa ( fiul nostru este conferentiar la Universitatea Politehnica Bucuresti- Automatica; stiu ca pentru unii nu conteaza asta , pentru ca intr-o familie pot fi si oameni rau-intentionati, indiferent de functie sau de cat au invatat in viata ).

Dar ei nu sunt de acord sa contribuie la achitarea acestui apartament , ne-au raspuns ca au bani, dar vor sa-si traiasca viata cu ei, nu sa dea copiilor, cum facem noi. Ne-au facut si morala, ca traim viata copiilor, tot incercand sa-i ajutam mereu.

Daca creditul se va finaliza in scurt timp ( tot cu ajutorul nostru), ce act trebuie sa incheiem cu fiul nostru , pentru ca la o eventuala separare (in timp, nu se stie vreodata) fiecare sa obtina valoarea cu care a contribuit.

Celalalt baiat a achizitionat un apartament prin programul ”Prima casa”.

Multumesc mult.

Ion si Ioana Patrascu
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Deduc ca, apartamentul respectiv este pe numele dvs.
In momentul incheierii actului de vanzare cumparare cu fiul dvs. si nora, aveti posibilitatea sa treceti in contract, defalcat, persoana si suma de bani cu care vi se plateste apartamentul.
Ca de ex: dvs. vindeti fiului casatorit cu X cu suma de bani Y. Suma de bani pe care fiul si nora urmeaza sa v-o achite pe apartament este comupusa din suma X care a fost obtinuta de fiu de la dvs. suma y care reprezenta plata ratelor din timpul casatoriei, etc.
Sau o alta varianta ar fi stabilirea regimului comunitatii de bunuri dintre cei doi soti sa fie separata chiar si in timpul casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! ca părinte, mi am sprijinit financiar fiul pentru ... Anghe Anghe Bună seara! Ca părinte, mi am sprijinit financiar fiul pentru achiziționarea unui apartament, astfel: 1.000 euro (anteprecontract) + 15% avans. din ... (vezi toată discuția)
Pot prelua rata pe mine daca raman in casa? MarianG111 MarianG111 Buna ziua. Avem o casa de impartit cu rata ipotecara inca 20.000 euro . Doresc sa dau la partaj si sa raman eu cu casa , dupa terminare si stabilirea sultei , ... (vezi toată discuția)
Donatie parinti catre copil casatorit Amitrica Amitrica Fiul meu este casatorit in alta localitate si doresc sa-l ajut in vederea cumpararii unui apartament cu o suma importanta de bani. Cum as putea proceda pentru ... (vezi toată discuția)