avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie parinti catre copil casatorit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie parinti catre copil casatorit

Fiul meu este casatorit in alta localitate si doresc sa-l ajut in vederea cumpararii unui apartament cu o suma importanta de bani. Cum as putea proceda pentru ca, in cazul unui posibil divort in viitor, nora sa nu aibe pretentii la apartamentul cumparat majoritar cu banii mei.
Cel mai recent răspuns: Amitrica , utilizator 09:33, 30 Octombrie 2013
Ii cumparati dvs apartamentul si il donati copilului dvs. Sau copii sa mearga la notar si sa aleaga regimul separatiei de bunuri si sa specifice cu ce zestre a venit fiecare si cu ce bani au participat la achizitionarea apartamentului.
Va dati seama ca se va creea o problema care poate nici nu exista. Mai bine mai aprindeti cate o lumanare si va rugati sa le mearga bine in casnicie.
Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2013
trandafir2, moderator
Multumesc pt. raspuns. As fi dorit o solutie de care sa stim doar noi parintii si fiul nostru ca sa nu ne punem nora in cap. De exemplu, ar fi posibil ca sa-i donam la notar banii fiului in vederea cumpararii unui apartament (fara sa stie nora de acest act) iar actul acesta de donatie sa-i serveasca in caz de "Doamne ajuta" daca se va ajunge la divort peste ani ?
daca este singurul fiu de ce nu cumparati dumneavoastra apartamentul si sa stea fiul? asa ar fi acoperit si in fata sotiei cum ca dumneavoastra ati vrut asa si nici nu ar beneficia nora de apartament in cazul decesului dumneavoastra deoarece mostenirea nu intra in categoria bunuri comune, deci nu se imparte in cazul divortului fiului.
Nu este singurul fiu, mai am unul mai mic. Ca sa-mi cumpar eu apartament in Bucuresti (unde e fiul cel mare casatorit) nu se justifica deoarece eu am domiciliul si serviciul in Craiova, ar fi prea "cusut cu ata alba"...
Sa zicem ca dvs faceti cu fiul un act in care scrie ca ii dati niste bani de ex 90% din valoarea de piata a unui apartament, act care sa ii serveasca peste ani, in caz de divort. Dar, ganditi-va ce se intampla daca peste ani, apare si nora cu un act de donatie bani de la parintii ei, cum ca a primit si ea 90% pentru apartament. Desigur ea nu are actul, dar la divort un avocat poate pune problema si asa si atunci va "desfiinteaza" actul dvs. Cu alte cuvinte, nu puteti face actul doar dvs cu fiul si sa produca efecte impotriva norei, actul trebuie facut intre sot si soata (fiu si nora), cum si cat au dat fiecare, doar asa poate produce efecte pentru cei doi. Sursa banilor este: de la parintii lui, de la parintii ei, din fonduri proprii, dintr-o mostenire etc., totul la vedere.

Alte discuții în legătură

As vrea sa-i dau bani fiului meu (care este casatorit) ca sa-si ... Amitrica Amitrica As vrea sa-i dau bani fiului meu (care este casatorit) ca sa-si cumpere un apartament pe numele lui. Care sunt caile legale de a face acest lucru fara ca, in ... (vezi toată discuția)
Declaratie notariala claudiunet claudiunet mama in varsta a lasat apartamentul ei proprietate fiului ei si nevestei prin act de vanyare cumparare. Ulterior nevasta reclama datorii iar soacra pune pe ... (vezi toată discuția)
Donatie danut.cheptanaru danut.cheptanaru detin un apartament si o casa si as vrea sa fac cumva sa io dau pe numele unei nepoate de 2 ani dar as mai vrea daca ar fi posibil sa pot mentiona sa stea in ... (vezi toată discuția)