avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... As vrea sa-i dau bani fiului meu (care este casatorit) ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

As vrea sa-i dau bani fiului meu (care este casatorit) ca sa-si ...

As vrea sa-i dau bani fiului meu (care este casatorit) ca sa-si cumpere un apartament pe numele lui. Care sunt caile legale de a face acest lucru fara ca, in caz de divort, sotia sa aiba pretentii asupra apartamentului ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:55, 10 Noiembrie 2022
Incheiati la notar un contract de donatie, pentru suma respectiva.
Ma intereseaza o forma legala care sa ateste ca eu, parintele, i-am platit apartamentul respectiv, cu imbunatatirile, mobilierul etc. si nu faptul ca i-am donat niste bani folositi cine stie pentru ce ...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai asta e forma legala.
Nu o sa scrie nimeni într-un contract de vânzare ca "mobilierul și apartamentul au fost cumpărate de tatăl cumparatorului". Mai ales, ca acest aspect nu are niciun efect juridic asupra naturii imobilului, de a fi propriu sau comun.
În schimb, dacă faceți contractul de donație pe bani, acesta va putea fi prezentat de fiul dvs la încheierea contractului de vânzare, în cuprinsul căruia se va consemna ca prețul achitat provine dintr-o donație primita de cumpărător, în timpul căsătoriei, ceea ce face ca bunul sa fie propriu.
Un raspuns complet ar necesita sa stim daca mai aveti si alti copii! Daca mai aveti, ATENTIE! Va protejati fiul de eventualele probleme cu nora dvoastra, dar il lasati descoperit in fata fratilor lui. Daca nu aveti alti copii cel mai simplu mod de a o ,,sari'' pe nora este sa cumparati dvoastra. Apoi ori i-l donati fiului cu/fara clauze, ori il va mosteni fiul, candva. De folosit il poate folosi fara griji si cat traiti dvoastra.
Mai am un fiu... Acestuia i s-a cumparat de noi un apartament in Craiova, direct pe numele lui, l-a vandut, s-a stabilit in Bucuresti, unde, cu banii obtinuti din vanzare si-a luat un apartament impreuna cu sotia lui (formal pt. ca sotia nu a avut bani). Mai nou au divortat dar n-au facut partajarea averii...
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2022
Amitrica, utilizator

Alte discuții în legătură

Donatie parinti catre copil casatorit Amitrica Amitrica Fiul meu este casatorit in alta localitate si doresc sa-l ajut in vederea cumpararii unui apartament cu o suma importanta de bani. Cum as putea proceda pentru ... (vezi toată discuția)
Succesiune coldman coldman Fiul meu a decedat in sept.2012, avea o garsoniera cumparata pe numele lui din 2005 inainte de a se casatori , locuia impreuna cu sotia lui si o fetita in ... (vezi toată discuția)
Donatie conditionata Retardila Retardila Buna ziua tuturor! Din pacate trebuie in continuare sa cer opinia unor specialisti.....ca asa-i daca iti faci o suma si vrei sa-ti ajuti fiul..... Nora ... (vezi toată discuția)