avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Fiul meu a decedat in sept.2012, avea o garsoniera cumparata pe numele lui din 2005 inainte de a se casatori , locuia impreuna cu sotia lui si o fetita in apartamentul cedat la schimb de mama lui (fosta mea sotie) .Au facut shimbul fara acte , de comun acord ,trecerea pe numele copiilor a apartamentului urmand s-o faca (fosta sotie) dupa ce aparea cel de al doilea copil,din pacate a intervenit decesul fiului meu si copllul s-a nascut la 3 luni dupa ce tatal lui a decedat ! Am avut o discutie cu fosta sotie, i-am sugerat ca ar fi timpul sa rezolve situatia apartamentului in care inca mai locuieste nora cu 2 copii, m-a refuzat categoric ,motivand ca orice act ar face ea (donatie ,cadou) poate fi atacat de fratii ei ,iar act de vanzare cumparare nu-si permite ,ca nu au posibilitati materiale. Mentionez ca fosta sotie mai are inca doua apartamente pe numele ei inafara celui in care locuieste acum nora, garsoniera baiatului(care a fost cumparata cu banii dati de mine ) o foloseste pe post de salon de coafura iar nora nu are nimic pe numele ei! Intrebari:-cine trebuie sa deschida succesiunea si care este termenul pana la care costurile nu sunt foarte mari? - cine are dreptul la succesiune ? In asteptarea unui raspuns ,va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:05, 22 Ianuarie 2013
Pe fiul dvs il mostenesc copiii lui si sotia. Se pare ca vor avea de mostenit doar garsoniera. Poate in timp, fosta sotie a dvs le va dona nepotilor apartamentul, chiar daca are frati, nu sunt mostenitori rezervatari si in plus, mai au alte bunuri pe care sa le mosteneasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare la renuntare la mostenire? sch sch Dupa deschiderea succesiunii de la tata, sora face renuntare la mostenire care ii revine fratelui casatorit. Intentia acestui gest e ca, in contrapartida, ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa bunic a minorilor vesafloarea vesafloarea buna ziua ,sunt o bunica cu 2 nepoti ...baiatul meu a renuntat la mostenire in favoarea copiilor care au 14 respetiv 12 ani . trebuie sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Dacă soția a divorțat acum 30 de ani având și un copil cu ... 220371 220371 Dacă soția a divorțat acum 30 deani având și un copil cu soțul după divorț soția a cumpărat un apartament pe numele ei între timp soția a decedat a ... (vezi toată discuția)