avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Fiul meu a decedat in sept.2012, avea o garsoniera cumparata pe numele lui din 2005 inainte de a se casatori , locuia impreuna cu sotia lui si o fetita in apartamentul cedat la schimb de mama lui (fosta mea sotie) .Au facut shimbul fara acte , de comun acord ,trecerea pe numele copiilor a apartamentului urmand s-o faca (fosta sotie) dupa ce aparea cel de al doilea copil,din pacate a intervenit decesul fiului meu si copllul s-a nascut la 3 luni dupa ce tatal lui a decedat ! Am avut o discutie cu fosta sotie, i-am sugerat ca ar fi timpul sa rezolve situatia apartamentului in care inca mai locuieste nora cu 2 copii, m-a refuzat categoric ,motivand ca orice act ar face ea (donatie ,cadou) poate fi atacat de fratii ei ,iar act de vanzare cumparare nu-si permite ,ca nu au posibilitati materiale. Mentionez ca fosta sotie mai are inca doua apartamente pe numele ei inafara celui in care locuieste acum nora, garsoniera baiatului(care a fost cumparata cu banii dati de mine ) o foloseste pe post de salon de coafura iar nora nu are nimic pe numele ei! Intrebari:-cine trebuie sa deschida succesiunea si care este termenul pana la care costurile nu sunt foarte mari? - cine are dreptul la succesiune ? In asteptarea unui raspuns ,va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:05, 22 Ianuarie 2013
Pe fiul dvs il mostenesc copiii lui si sotia. Se pare ca vor avea de mostenit doar garsoniera. Poate in timp, fosta sotie a dvs le va dona nepotilor apartamentul, chiar daca are frati, nu sunt mostenitori rezervatari si in plus, mai au alte bunuri pe care sa le mosteneasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa bunic a minorilor vesafloarea vesafloarea buna ziua ,sunt o bunica cu 2 nepoti ...baiatul meu a renuntat la mostenire in favoarea copiilor care au 14 respetiv 12 ani . trebuie sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Anulare la renuntare la mostenire? sch sch Dupa deschiderea succesiunii de la tata, sora face renuntare la mostenire care ii revine fratelui casatorit. Intentia acestui gest e ca, in contrapartida, ... (vezi toată discuția)
Dacă soția a divorțat acum 30 de ani având și un copil cu ... 220371 220371 Dacă soția a divorțat acum 30 deani având și un copil cu soțul după divorț soția a cumpărat un apartament pe numele ei între timp soția a decedat a ... (vezi toată discuția)